„Jeigu Jūs manęs klausiate: taip matyčiau (jį partijos sąraše būsimuose Seimo rinkimuose – DELFI). Kiekvienas žmogus apsisprendžia, ką jis daro. Mes laukėme atsakymo į klausimą, ar jis bus premjeru, dabar jis lygiai taip pat sprendžia, kokia yra politinė ateitis, kokie yra politiniai sprendimai.

Aš nematau jokių priežasčių, kodėl bendradarbiavimas negalėtų būti tęsiamas, kaip ir nematau jokių priežasčių, kodėl žmogus negalėtų stoti į valstiečių žaliųjų sąjungą“, – sakė R. Karbauskis.

Partijos pirmininkas tik sakė, kad S. Skvernelio „pasirinktas kelias yra truputį keistokas, kada yra sakomos kažkokios sąlygos, ir tos sąlygos gali būti nepriimtinos“.

„Politika yra procesas, ir premjeras priims tokį sprendimą, koks jam bus geriausias tuo momentu, kada jis jį priiminės“, – sakė R. Karbauskis.

Pasak jo, partijoje dar nebuvo svarstytas klausimas, ar S. Skvernelis galėtų būti nr. 1 kitų Seimo rinkimų „valstiečių“ sąraše. Tačiau R. Karbauskis teigė, kad tam neprieštarautų.

„Mano asmenine nuomone, aš nemanyčiau kažkokio poreikio keisti tą pirmumą, koks buvo praeituose rinkimuose. Man atrodo, kad jis galėtų būti (numeris 1 sąraše – DELFI), bet, ar jis norės, čia – jo sprendimas“, – sakė R. Karbauskis.

Apie sprendimą sužinojo kaip ir visi

Valstiečių-žaliųjų pirmininkas teigė apie S. Skvernelio apsisprendimą likti premjero poste sužinojo tada, kaip ir visa visuomenė.

„Aš sužinojau kaip ir visa visuomenė. Mes šnekėjomės apie galimybes, bet šiandien ryte dar frakcijos narys klausė premjero apie apsisprendimą, ir Saulius pajuokavo, kad atsiųs žinutes. Toks -ir atsakymas, bet tai yra normalu. Mes labai gerbiame tą sprendimą, jis pasakė jį tada, kai pasakė, ir pasakė visiems“, – sakė R. Karbauskis.

Jo vertinimu, S. Skvernelio sprendimas yra „logiška koalicinio susitarimo tąsa“.

„Koalicija yra sudaryta, ji yra plati, užtikrinanti palaikymą Vyriausybėje, kurio ir nori premjeras. Visi Vyriausybės formavimo principai yra sutarti, jie premjerą tenkina. Jis pasirašė tą protokolą dėl principų. Galiu tik pasidžiaugti“, – sakė R. Karbauskis.

DELFI primena, kad valdančiąją koaliciją sudarė keturios partijos: Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, Lietuvos socialdemokratų darbo partija, Tvarka ir teisingumas ir Lietuvos lenkų rinkimų akcija.

Šiuo metu visos šios frakcijos Seime turi 75 balsus.