„Aš nemanau, kad tai būtų (naudinga – BNS). Jų branda, žinios ir visa kita gali būti 21 metų pakankamai dideli, bet gyvenimo patirtis dar tikrai labai menka“, – penktadienį Žinių radijui sakė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas.

„Labai retas iš jų turi šeimas, turi vaikus ir taip toliau. Tai, aišku, nebūtina Seimo nariui, bet tai gyvenimo patirtis, kuri padeda priiminėti sprendimus, padeda prisiimti atsakomybę“, – pridūrė jis.

R. Karbauskis abejojo, ar tokio amžiaus žmones reikia įtraukti į politiką, kur „tiek daug korupcijos, šiukšlių visokiausių ir apgavysčių“.

„Jie kartais net nesupras savo kolegų veidmainysčių“, – tvirtino politikas.

Pataisą dėl kandidatų į Seimą amžiaus cenzo mažinimo dar praėjusioje kadencijoje pateikė dabartinė Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

Konstitucijos pataisai praėjusią kadenciją buvo pritarta po pateikimo, jai pritarė Vyriausybė, o iki pavasario sesijos pabaigos ji turėtų grįžti į Seimo salę svarstymui.

Pagal Lietuvoje galiojančius įstatymus, 21-erių sulaukęs asmuo jau gali būti renkamas į Europos Parlamentą, o 25 metų riba renkant asmenis į nacionalinius parlamentus yra didžiausia visoje Europos Sąjungoje, šį cenzą taiko tik dar trys šalys: Italija, Graikija ir Kipras.

Kad Konstitucijos pataisos būtų priimtos, dėl jų Seime turi būti balsuojama du kartus. Pakeitimai laikomi priimtais, jei per kiekvieną balsavimą jiems pritaria ne mažiau nei du trečdaliai parlamentarų – 94 Seimo nariai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)