R. Karbauskio teigimu, Vyriausybė ir valdantieji, įgyvendindami pensijų ar mokesčių reformas, elgiasi taip, kaip ir turi elgtis.

„Mes padarėme taip, kaip buvo reikalinga padaryti. Dabar valstybė geriau gyvena, surenka daugiau mokesčių, absoliučiai sumažino mokesčius visiems, seniai reikėjo elgtis taip, kaip mes pasielgėme“, - kalbėjo R. Karbauskis. Jis įsitikinęs, kad prezidentės reiškiamą kritiką valdantiesiems turi lydėti ir konkretūs pasiūlymai.

„Jeigu prezidentė ar kas nors kitas turi pasiūlymų, mes labai norėtume juos išgirsti, nes, jei kažkas kritikuoja, turi pateikti ir pasiūlymus. Mes jokių pasiūlymų negirdime“, - neslėpdamas skepsio D. Grybauskaitės išsakytiems teiginiams, kalbėjo R. Karbauskis.

Politikas pabrėžė esąs įsitikinęs, kad prezidentės išsakyta kritika yra jos politinių nuostatų demonstravimas, todėl, tvirtino jis, Prezidentūra skeptiškai žiūrės ir į bet kokią kitą valdančiųjų inicijuojamą reformą.

„Prezidentei neįtiks jokia mūsų inicijuojama reforma tol, kol mes būsime valdžioje, - tai yra visiškai akivaizdu ir tai nebeslepiama. Apskritai tai yra pirmas kartas, kai prezidentas taip atvirai rodo savo politines nuostatas - valdžios ar kitų partijų atžvilgiu. Galbūt tai yra normalu, negaliu atsakyti, kaip tai kitiems atrodo, tačiau anksčiau to nebūdavo“, - sakė R. Karbauskis.

Nors politikas neslėpė susierzinimo ir pasipiktino prezidente, vis dėlto tvirtino ją gerbiantis. Tik, akcentavo jis, nesileis būti spardomas.

„Mes gerbiame prezidentę, ką aš bepasakyčiau, aš gerbiu prezidentę. Ją rinko tauta ir kitaip būti negali, bet prezidentė yra politikė ir turi suprasti, kad tie laikai, kada po prezidentės pasisakymo politikai bijodavo ištarti žodį, baigėsi. Mes darome klaidas, jų darome daug, bet mes neleisime niekam savęs spardyti. Nėra Konstitucijoje parašyta, kad mes turime tylėti“, - sakė R. Karbauskis.

Galiausiai R. Karbauskis, komentuodamas D. Grybauskaitės teiginį, kad savivaldos rinkimų rezultatai yra ir valdančiųjų nuveiktų darbų įvertinimas, sakė, kad prezidentė klysta, jei mano, jog „valstiečių“ pasirodymas rinkimuose rodo stiprėjančias visuomenės nusivylimo tendencijas dabartine valdžia.

„Jei kas nors bando pasakyti, kad Valstiečių ir žaliųjų sąjunga rinkimų nelaimėjo, tokių atveju reikėtų įvertinti, kad partija gavo virš 90 mandatų daugiau. Nors ir negavome didžiausio palaikymo, jį gausime per bet kuriuos nacionalinius rinkimus ir Kaune, ir Šiauliuose“, - ambicingų ambicijų neatsisakydamas, kalbėjo R. Karbauskis.

Kaip jau skelbė ELTA, D. Grybauskaitė po antradienį vykusio susitikimo su Seimo valdyba kritiškai įvertino valdančiųjų darbą. Pasak šalies vadovės, sprendžiant iš to, kaip vykdomos kai kurios reformos, Vyriausybei trūksta administracinių kompetencijų.

Šalies vadovė skeptiškai atsiliepė apie valdančiųjų vykdomas reformas. Pasak jos, didelių problemų esama pensijų, švietimo ir mokestinės reformos srityse.

„Matome, kad problemos kai kuriose srityse išlieka: pradėtos reformos kol kas yra tik pradinės stadijos, todėl labai daug klausimų kyla. Labai daug neaiškumo tiek dėl pensijų reformos, dėl antrosios pakopos, - ar žlugs ji, ar nežlugs, ar apskritai pensijų reforma pradėta ir vykdoma gerai. Švietimo reforma turi tuos pačius klausimus. Apie mokestinę reformą, kuri skurdo nemažina, o tik perstumdė valstybines lėšas iš vienos kišenės į kitą. Taigi yra daug problemų, kurios išlieka ir gilėja, nes trūksta išaiškinimo, trūksta administracinių gebėjimų“, - kalbėjo šalies vadovė.