„Seimo pirmininko pozicija yra ir buvo ant derybų stalo. Niekas nesikeičia. LSDDP partijos pasakymas, kad Seimo pirmininko pozicija jiems nėra prioritetas, dar nereiškia, kad ši pozicija nėra derybose. Niekas nepakeitė memorandumo, kuris buvo pasirašytas. Aš suprantu, kad visiems norisi skirtingai interpretuoti, bet žodis „ne prioritetas“ nereiškia, kad LSDDP ši pozicija nebedomina. Viskas ant derybų stalo, kol nėra susiderėta dėl (koalicijos – ELTA), nėra susiderėta dėl nieko“, – Eltai sakė R. Karbauskis.

Galiausiai R. Karbauskis užsiminė apie kai kurias V. Pranckiečio asmenines savybes, kurios, jo manymu, trukdytų toliau eiti užimamas pareigas.

„Nenorėčiau apie tai šnekėti, kol kas koalicinė sutartis nepasirašyta. Kuomet bus pasirašyta taip, kad LVŽS šią poziciją turi, tuomet ir galėsime kalbėti. Aš neturiu kažkokių pretenzijų ir niekada neturėjau Seimo pirmininkui. Tačiau jis man turi labai daug pretenzijų ir jas nuolat sako... Matyt, toks charakteris. Nežinau, aš nelinkęs šnekėti apie vieną ar kitą jo trūkumą, žmogus daro darbą. Visi mes darome darbus ir darome klaidas. Ir aš darau klaidas, ir ne vieną. Bet šioje vietoje, kuomet bandai savo poziciją išsaugoti, žemindamas aplinkinius, tai dažniausiai jos neišsaugai. Čia taip bendrai, iš gyvenimo...“ – sakė jis.

ELTA primena, kad „socialdarbiečių“ lyderis Gediminas Kirkilas sako, kad derantis dėl valdančiosios koalicijos sudarymo jo partijai Seimo pirmininko postas nėra prioritetas.

„Mums tikrai nėra joks prioritetas Seimo pirmininko pozicija. Tai buvo tik pirmas pareiškimas, memorandumas. Jeigu „valstiečiams“ tai didžiulė problema, tai jie patys gali deleguoti Seimo pirmininką“, – trečiadienį po partijos prezidiumo ir frakcijos posėdžio žurnalistams sakė G. Kirkilas.

Savo ruožtu V. Pranckietis Eltai duotame interviu tvirtino, kad tai, jog „socialdarbiečiai“ tvirtina Seimo vadovo posto nebesieksiantys, tik patvirtina jo žodžių, esą R. Karbauskis nori suvesti asmenines sąskaitas jį atleisdamas, buvo teisingi.