„Jis (R. Žemaitaitis. – ELTA) pagal sprendimą yra valdančios daugumos paskirtas. Jis, žinoma, turi galimybę elgtis taip, kaip Seimo pirmininkas, – įsikabinti į kėdę ir jos nepaleisti. Bet šiuo atveju, matyt, prie to klausimo bus prieita iš karto po to, kada mes baigsime biudžeto klausimus. Tai tikrai nėra tos svarbos klausimas, kuris mums rūpėtų tiek, kad mes pultume balsuoti ir visa kita. Galbūt jis pats priims sprendimą (...). Belieka tikėtis, kad jis nepasielgs kaip Seimo pirmininkas, o kad pasielgs, kaip žadėjo anksčiau (trauktis, jei valdantieji taip nuspręstų. – ELTA)“, - interviu Eltai sakė R. Karbauskis.

Politikas pripažino, kad valdantieji Seimo valdyboje nebeturi iniciatyvos. Pasak jo, Seimo vadovui Viktorui Pranckiečiui bei R. Žemaitaičiui perėjus į opozicijos pusę, būtent pastaroji parlamento vadovybėje ėmė dominuoti.

Tačiau, pabrėžė R. Karbauskis, tokios situacijos nereikėtų dramatizuoti, nes, tikino jis, yra surastas iki šiol Seimų istorijoje nenaudotas būdas, skirtas neutralizuoti valdančiųjų interesų neatitinkančius parlamento Valdybos sprendimus.

„Mes dabar esame pastebėję... tai niekada Seimo istorijoje nebuvo naudota, bet mes atradome tai, ką Statuto sudarytojai paliko.

Seimo dauguma gali Seimo valdybos sprendimus naikinti, ir šiandien kaip tik vyksta diskusija dėl naujų Valdybos sprendimų“, – sakė R. Karbauskis, galvoje turėdamas trečiadienį Seimo valdybos panaikintą savo paties priimtą sprendimą dėl parlamentinei veiklai skiriamų lėšų panaudojimo.

„Kaip ten bebūtų, mes radome instrumentą: visus Valdybos sprendimus, kuriems nepritarsime, mes tiesiog atšaukinėsime“, – sakė R. Karbauskis.

Kaip ELTA jau skelbė, „valstiečiai“ yra pareiškę, kad ketina rinkti parašus dėl R. Žemaitaičio atstatydinimo iš Seimo vicepirmininko pareigų.