„Toje sutartyje nieko nešnekama apie tai, kokia Lietuva bus“, – BNS sakė politikas.

Anot jo, dokumentas yra toks abstraktus, kad didžiąją jo dalį, išskyrus skirsnį dėl kurio partnerių pozicijos skiriasi, pasirašytų ir „valstiečiai“, ir bet kuri kita partija.

„Iš to spręsti, kas bus rytoj, neįmanoma“, – tvirtino R. Karbauskis.

Nepaisant to, jis teigia labai laukiantis, kada bus suformuota nauja valdžia, ir žada, kad „valstiečiai“ balsuos už Liberalų sąjūdžio lyderės Viktorijos Čmilytės-Nielsen kandidatūrą į Seimo pirmininkes, jeigu ji bus teikiama į šias pareigas.

„Be abejonės, mes nenorime pradėti Seimo darbo, kad pasiūlomas vienas Seimo pirmininkas, jis nesurenka balsų, po to siūlomas kitas Seimo pirmininkas, ir prasideda tokia netvarka. Mes tikrai balsuosime už V. Čmilytę-Nielsen, ir jeigu tai bus jų koalicinėje sutartyje, aš neabejoju, kad ji taps Seimo pirmininke, net jei už ją nebalsuotų Laisvės partija ir dalis konservatorių“, – pirmadienį BNS sakė R. Karbauskis.

Jis pats teigė nesieksiąs parlamento vicepirmininko posto kaip didžiausios opozicinės frakcijos lyderis.

R. Karbauskio teigimu, dešiniųjų daugumai bus sunku dirbti vien dėl to, kad dabartinė Vyriausybė paliks labai aukštai užkeltą kartelę.

„Iš tiesų jų padėtis yra labai sunki, per šiuos ketverius metus valdžios kartelė užkelta labai aukštai. Propaganda, kuri buvo ketverius metus nukreipta prieš mus, mus žemino, tyčiojosi, bet niekada nesakė, ką darytų kitaip. Dabar atėjo metas pasakyti, o ką darys kitaip“, – kalbėjo „valstiečių“ vadovas.

„Kiek tyčiotasi iš mūsų sprendimų dėl koronaviruso suvaldymo. Noriu išgirsti nors vieną sprendimą, kuris bus kitoks negu mūsų valdžios priimtas. Neįsivaizduoju. Jie ką įves nepaprastąją padėtį? Neįves? Pradės lengvinti apribojimus? Nepradės. Akivaizdu, kad kol galima šnekėti propagandinėmis žinutėmis, tol šneka. Bet kai reikės daryti sprendimus, paaiškės, kad kitų sprendimų nėra“, – mano R. Karbauskis.

Jis sakė naujų sprendimų Lietuvai neįžvelgęs ir koalicijos sutartyje. Pasak politiko, apie daugelį dalykų joje net nekalbama.

„Mes norime, kad žmonės pradėtų lyginti šitos koalicijos darbus ir mūsų nuveiktus darbus, kad pamatytų, kuo skiriasi kompetencijos šitos Vyriausybės ministrų ir mūsų ministrų. Kiek patyčių buvo per ketverius metus iš ministro A. Verygos, bet aš sunkiai įsivaizduoju, kaip jie ras žmogų, kuris galėtų išlaikyti taip aukštą užkeltą kartelę tiek laiko“, – sakė R. Karbauskis.

Jis teigė, kad dirbdami opozicijoje „valstiečiai“ suformuos savo šešėlinį Ministrų kabinetą ir parengs Vyriausybės programą.

Per Seimo rinkimus dabartinė valdančioji Lietuvos valstiečių ir žaliųjų frakcija gavo 32 mandatus. Būsimame Seime tai bus didžiausia opozicinė frakcija.