LVŽS vadovas teigė, kad antradienį, sprendžiant Viktoro Pranckiečio likimo Seimo pirmininko pozicijoje klausimą, jis dirbo „visiškai pagal opozicijos planą“.

„Tai tikriausiai niekam nekilo klausimų“, – sakė R. Karbauskis.

R. Žemaitaitis yra vienas iš asmenų, kuris savo parašu kaip partijos Tvarka ir teisingumas pirmininkas patvirtino, kad partija priklauso valdančiajai koalicijai.

Paskui partijos frakcijoje kilo vidinių nesutarimų, ir ji skilo. Didžioji dalis buvusių Seimo „tvarkiečių“ pasitraukė į naujai susikūrusią frakciją „Lietuvos gerovei“. Tada „valstiečiai“, socialdarbiečiai“ ir Lietuvos lenkų rinkimų akcija atnaujino bendradarbiavimo sutartį jau su šita frakcija, o R. Karbauskis pareiškė, kad Mišrioje Seimo narių grupėje dirbti likęs R. Žemaitaitis koalicijai nepriklauso.

Frakcijos „Lietuvos gerovei“ pirmininkas Vytautas Kamblevičius DELFI teigė, kad jų frakcija tebėra valdančiosios koalicijos dalis, o partijos pirmininkas R. Žemaitaitis esą veikia savo nuožiūra.

Klausimas – dėl valdybos sudėties

Antradienio rytą po „valstiečių“ frakcijos posėdžio R. Karbauskis pareiškė, kad R. Žemaitaitis turėtų trauktis iš Seimo valdybos. Jis šiuo metu užima Seimo vicepirmininko pareigas, tačiau jokios frakcijos Seime neatstovauja.

Pats R. Karbauskis norėtų tapti Seimo valdybos nariu, tačiau teigė suprantąs, kad to nepavyks padaryti, kol Seimo pirmininku bus Viktoras Pranckietis, nes tik jis turi teisę siūlyti narius į valdybą.

Seimo valdybą sudaro devyni nariai, keturi iš jų – valdančiosios koalicijos nariai.

Jaučiasi koalicijos dalimi

Pats R. Žemaitaitis jaučiasi valdančiosios koalicijos dalimi.

„Esu valdančiųjų dalis, nes partija „Tvarka ir teisingumas“ yra pasirašiusi sutartį. Privalau laikytis tos sutarties. Vakar jos ir laikiausi, tik nelabai suprantu mano koalicijos partnerių „valstiečių“ ir socialdarbiečių, kodėl jie vakar nedalyvavo balsavime.

Jeigu sutartyje pasirašėme, kad pozicija atitinka Gediminui Kirkilui, visi sudėjome parašus, ir po to visi atsiiminėja parašus, tai nelabai suprantu kas čia darosi“, – sakė R. Žemaitaitis, tvirtindamas, kad tarp jo ir R. Karbauskio esą įtampų dėl vicepirmininko posto nėra.