„Reikia nustoti nekęsti vieno žmogaus ir vieno ministro, reikėtų pripažinti tiesą. Tiesa yra tokia – ta tarnyba, kuri organizuoja ministro susitikimus, pietus ir taip toliau (...), nežinojo ir negalėjo pagalvoti, kad tai, ką darė visą laiką Rokas Masiulis, yra pažeidimas. Nė viena protokolo tarnyba, nė viena ministerija nepagalvoja, kad tai gali būti laikoma pažeidimu“, – Eltai sakė R. Karbauskis.

Jo teigimu, toks VTEK išaiškinimas liečia ir kitus politikus.

„Seimo narys, kai eina kur nors pietauti, pagal tą išaiškinimą, jeigu tie pietūs neviršija 30 eurų, tai jau gali būti laikoma kaip dovana ir pagal įstatymus, ir Seimo nariai nebegali būti kviečiami (pietums. – ELTA). Jie turėtų to, kas kviečia papietauti, teirautis, ar tie pietūs nekainuoja daugiau kaip 30 eurų“, – konstatavo LVŽS lyderis.

VTEK, mano R. Karbauskis, turėtų paaiškinti visiems, kaip nuo šiol reikia elgtis tokiose situacijose.

„Dabartinė išvada turėtų būti paaiškinta visiems, kaip dabar reikia keisti sistemą. (...) Kuo čia dėtas ministras šitoje situacijoje. Jeigu galima ką nors kaltinti, tai reikia kaltinti protokolo tarnybą, bet jos irgi negali kaltinti, nes ji darė tai, ką buvęs ministras R. Masiulis darė visą laiką ir niekas dėl to R. Masiulio nekaltino“, – sakė „valstiečių“ pirmininkas.

Paklaustas, kaip vertina prezidento Gitano Nausėdos vyriausiojo patarėjo Antano Bubnelio žodžius, esą VTEK sprendimas parodė, jog J. Narkevičius yra kaip inkaras, „kuris neleidžia mums judėti į priekį, kaip greitai turėtų judėti transporto ir susisiekimo sritis“, R. Karbauskis atsakė, kad šioje situacijoje negražu kaltinti tik J. Narkevičių.

„Prezidento patarėjai vertina vienareikšmiai, jiems reikia parodyti, kad teisybė yra toje pusėje, bet šioje vietoje net negražu kaltinti patį ministrą, kada mes visi žinome apie tai, (...) kaip pietaudavo R. Masiulis. Lygiai taip pat, bet tai nebuvo pažeidimas, niekas niekada to nekėlė. Ir taip pietauja ne tik R. Masiulis, taip pietavo visi ministrai ir prezidentai, manau, visi. Tai buvo praktika“, – pridūrė R. Karbauskis.

Kaip ELTA jau rašė, VTEK trečiadienį nusprendė, kad, priėmęs maitinimo paslaugų apmokėjimą iš Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos ir Lietuvos automobilių kelių direkcijos (LAKD), susisiekimo ministras J. Narkevičius pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymą.