„Čia buvo daug spekuliacijų dėl to, kokia informacija yra ir taip toliau, galiu užtikrintai pasakyt, kad toj pažymoj, kurią aš skaičiau, šnekama tikrai ne apie šitą dalyką“, – trečiadienį tv3.lt portalo tiesioginėje transliacijoje į klausimą, ar jo matyta informacija susijusi su šnipinėjimo byla, atsakė R. Karbauskis.

„Šituo klausimu (šnipinėjimo byla – BNS), matyt, tarnybos dirba jau ilgą laiką, nuosekliai, bendradarbiaudamos, o ten buvo situacija, kad viena iš tarnybų informavo dėl galimos grėsmės ir premjeras pasidalino su kitomis tarnybomis“, – teigė „valstiečių“ vadovas.

Teisėsauga ketvirtadienį pranešė atliekanti naują tyrimą dėl galimo šnipinėjimo Rusijai, kur įtarimai pareikšti neįvardijamam „visam tinklui asmenų“, tarp jų – buvusiam Socialistinio liaudies fronto lyderiui Algirdui Paleckiui.

Tuo tarpu premjeras Saulius Skvernelis Vyriausybėje žurnalistams į klausimą, ar grėsmės, apie kurias jis kalbėjo anksčiau, teigdamas, jog kreipsis į tarnybas, yra susijusios su atliekamu tyrimu, atsakė: „Tame tarpe – taip“.

Perklaustas, ar yra sąsaja su šnipinėjimo byla, S. Skvernelis sakė detalių nekomentuojantis, bet kartojo, kad „tai susiję su grėsmėmis, kurios bandomos daryti ir iš išorės“.

Praėjusią savaitę R. Karbauskis žurnalistams pranešė skaitęs jam kaip „valstiečių“ frakcijos seniūnui adresuotą pažymą, pagrindusią premjero Sauliaus Skvernelio kreipimąsi į specialiąsias tarybas.

Pats S. Skvernelis Seime buvo pareiškęs, kad opozicinių konservatorių veikimas „yra Kremliaus politikos vykdymas ir abejonių yra, ar ten nėra sąsajų su Rusijos specialiosiomis tarnybomis“, tą atsakys „specialiosios tarnybos“.

Konservatoriai tuomet pareikalavo, kad su pažyma susipažintų Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas, bet informacija kol kas buvo pateikta tik Seimo pirmininkui Viktorui Pranckiečiui.

V. Pranckietis trečiadienį interviu Žinių radijui sakė, kad didelio atgarsio sulaukusioje įslaptintoje pažymoje „išskirtinių blogybių“ nėra.

Valstybės saugumo departamento vadovas Darius Jauniškis trečiadienį žurnalistams Seime klausiamas, ar šiuo metu VSD turi kokių nors duomenų, kad konservatorių partija veiktų Kremliaus labui, atsakė: „Šiuo metu aš tokių apraiškų nematau“.