„Svarbiausia, jog žmonės ateitų į rinkimus ir išsirinktų sau tinkamą valdžią. Mūsų noras – būti valdančioje daugumoje, pratęsti tuos darbus, kuriuos darėme. Žmonių valia nuspręsti“, – sakė Kauno rotušėje iš anksto balsą atidavęs valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderis Ramūnas Karbauskis.

Jis pripažino, kad buvo padaryta ir klaidų, ir gerų darbų, kuriuos žmonės turi įvertinti individualiai.

„Manau, kad žmonės padarys tą sprendimą. Ar užteks balsų sudaryti valdančiąją daugumą valstiečiams ir žaliesiems – bus matyti. Mes esame pasiruošę tęsti darbą“, – sakė R. Karbauskis.

Paklausus, kiek mandatų prognozuoja turėti naujosios kadencijos Seime, politikas nuo konkrečių komentarų susilaikė.

Seimo rinkimuose iš anksto balsuoja Ramūnas Karbauskis

„Bus taip, kaip bus. Pirmasis turas laimėtojų neišaiškins, antrasis – parodys, kas rinkimus laimėjo“, – aptakiai komentavo R. Karbauskis bei minėjo, kad valstiečiams ir žaliesiems galbūt yra kiek lengviau, nes rinkėjai juos gali vertinti pagal nuveiktus darbus.

R. Karbauskis atskleidė, ko labiausiai bijo. Pasak valstiečių ir žaliųjų lyderio, jis nenorėtų, kad išsipildytų socialdemokratų siekis sudaryti koaliciją su dešiniaisiais.

„Laimės tie, kuriuos žmonės išrinks. Tikriausiai niekas nelaimės taip, kad būtų vieni. Bus koalicijos, mes pergyvename, kad tie mūsų darbai, kuriuos darėme, rinkėjų pasirinkimas, nebūtų kiek pakeisti socialdemokratų sprendimu būti koalicijoje su dešiniaisiais. Tikėkimės, kad taip neatsitiks“, – apie grėsmę planams būti valdančiojoje koalicijoje sakė R. Karbauskis.

Seimo rinkimuose iš anksto balsuoja Ramūnas Karbauskis

Paklaustas, su juo nesudarytų koalicijos, kadenciją baigiančių valdančiųjų lyderis konkretaus atsakymo išvengė.

„Manau, kad koalicijos nenorėtume turėti su tais, kuriems Lietuva rūpi mažiau, nei jų asmeniniai interesai“, – sakė R. Karbauskis ir paminėjo žlugusį balsavimą dėl valstybinių vaistinių įkūrimo.

Galiausiai jis patikslino, jog nėra tokios politinės jėgos, su kuria negalėtų dirbti.

„Tikriausiai nėra tokios partijos, su kuria nebūtų galima dirbti. Tačiau, kokie interesai. Partijos, kurdamas koalicijas pasirašo sutartis. O mes turime planą 10 metų į priekį, tai yra mūsų rinkimų programa“, – patikslino R. Karbauskis.