Politikas pabrėžė, kad jis ir kiti „valstiečiai“ nėra jautrūs ir supranta bei priima kritiką iš visuomenės. Pasak R. Karbauskio, jei „valstiečiai“ būtų labai jautrūs ar jautrūs, tai ir reakcija būtų truputi kitokia.

„Valstiečių“ lyderis aiškino, kad aštresnės reakcijos susijusios su tuo, kad yra neramu, kaip reiškiama kritika „valstiečiams“ ir jam asmeniškai, paveiks Lietuvos vaikus. Todėl, pabrėžė R. Karbauskis, pastabos kritikuojantiems yra susijusios su tuo, kad visa tai, kas yra pasakoma viešojoje erdvėje, girdi ir mūsų vaikai. „

„Po to pradeda keistai atrodyti, kada straipsniai pasirodo su įžeidinėjamais. Galbūt vaikai neskaito tų straipsnių, tikėkimės, bet kažkokiam renginyje išpaišo mano veidą, sakykim, kaip klouną, aš labai gerbiu klounus, žinau šitą profesiją, aš labai džiaugiuosi, kad Lietuvoje turime klounų akademiją. Tai yra labai garbingos profesijos žmonės. Tačiau šitas piešinys turėjo visai kitą prasmę“, - kalbėjo R. Karbauskis.

Politikas aiškino, kad tai aiškino kaip marketingo akciją, kai naudojamasi jo žinomumu. Tačiau, anot R. Karbauskio, negerai, kad tai mato vaikai. Pasak jo, vaikai nesupranta skirtumo tarp satyros ir patyčių. Todėl tai yra pavojinga.

„Jie nesupranta skirtumo tarp satyros ir patyčių. Čia mes, suaugę, tai galime suprasti. Jie tai nesupras. Aš suprantu, kad ten buvo satyra, bet aš sakau, atleiskite, vaikai kitaip mato, jie kitaip supranta“, - susirūpinimą vaikais akcentavo „valstiečių“ lyderis.

Praėjusį penktadienį per vykusius muzikinius apdovanojimus M.A.M.A. kritikos iš muzikos atlikėjų susilaukė R. Karbauskis. Per grupės „G&G Sindikatas“ pasirodymą jis buvo pavaizduotas klouno veidu.

Reaguodamas į šį įvykį R. Karbauskis savo feisbuko paskyroje rašė, kad tokiu būdu jam išreikšta kritika buvo patyčios. Pabrėždamas, kad tokia pasirinkta kritika jam poveikio nepadarys, bet neigiamai paveiks vaikus ir paauglius. „Jiems tai matant televizijos ekranuose ima atrodyti, jog patyčios yra normalu. Jie mato, kaip rimti dėdės ant didelės scenos patyčių pagalba demonstruoja savo „kietumą“. Liūdna, jog Lietuvoje vis dažniau suaugusieji nesupranta, kaip jų elgesys veikia vaikus ir jaunimą“, rašė R. Karbauskis

Tai, kad Lietuvos valstiečių ir žaliųjų lyderio pareiškimai, apie jo atžvilgiu vykdomas patyčias, nėra pagrįsti, teigė Prezidentės vyriausiasis patarėjas Mindaugas Lingė.

Anot Prezidentės vyriausiojo patarėjo, R. Karbauskio atveju kalbama daugiau apie kritiką ir teisę laisvai reikšti įsitikinimus, nei apie patyčias. Todėl sąvokos „patyčios“ apskritai nebūtų tikslinga naudoti. Ypač, pabrėžė M. Lingė, kai politikai kalba apie patyčias savo atžvilgiu.

Prezidentės patarėjas akcentavo, kad kritika valstybės pareigūnams yra Konstitucijos ginama teisė. „Yra 33 Konstitucijos straipsnis. Yra buvusių daug konstitucinių išaiškinimų, pradedant nuo Europos Žmogaus Teisių Teismo, kuris yra labai aiškiai pasakęs, kad politiko kritikos ribos yra gerokai platesnės, negu eilinio žmogaus“, - kalbėjo M. Lingė ir pabrėžė, kad, jo manymu, politikai, kaip stipresnioji pusė, turėtų demonstruoti didesnį atsparumą.