Turi atsakymą, kodėl neįvestas karantinas

R. Karbauskis tikino, jog LVŽS frakcijos pagrindu šių metų sausį sukurta Šešėlinė Vyriausybė teikia „nemažai pasiūlymų įvairiomis temomis“.

„Siuntėm tuos dokumentus į Vyriausybę, jos kanceliariją. Tačiau iš dvylikos mūsų siųstų raštu atsakymų sulaukėme tik į vieną, kuris buvo siųstas į Aplinkos ministerija. Į visus kitus atsakymų mes negavome. Buvo pasakyta, kad aš esu privatus asmuo ir atsakyti man nereikia“, – sakė LVŽS vadovas.

Politikas priminė, jog pagal Lietuvoje galiojančius įstatymus atsakyti reikia visiems, galioja atsakymų terminai.

R. Karbauskis teigė, jog trečiadienį nusiųsti elektroninį laišką Vyriausybei buvo tiesiog neįmanoma.

„Gal jie neatsakinėja niekam“, – ironiškai klausimą kėlė LVŽS vadovas.

Partijos vadovas sakė neturintis iliuzijų, jog jų pasiūlymams bus pritarta.

LVŽS partijos lyderis tikino, jog Vyriausybė trečiadienį nusprendė neskelbti tik dėl vienos priežasties – ministrės pirmininkės „prisišnekėjimo“.

„Mes karantino nepaskelbėme šiandien tik dėl to, kad premjerė prisišnekėjo pavasarį, kad jei bus paskelbtas dar vienas karantinas, ji pasitrauks iš posto. Mes dėl to šiandien neturime karantino, nors esame blogiausioje situacijoje Europoje“, – Žinių radijo laidoje „Atviras pokalbis“ sakė LVŽS lyderis R. Karbauskis.

Įvertino šešėlinę Vyriausybę

Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS–LKD) frakcijos Seime narys M. Maldeikis Žinių radijo laidoje „Atviras pokalbis“ tikino, jog jei ateina teisės aktas parengtas opozicijos, jie yra svarstomi.

„Viskas yra pagal tas žaidimo taisykles, pagal tuos teisės aktus. Kaip yra daroma normalioje valstybėje. Man labai ką nors pasakyti apie šį darinį, kuris yra pasivadinęs šešėline Vyriausybe“, – kalbėjo konservatorių frakcijos atstovas M. Maldeikis.

Politikas teigė, jog apie LVŽS šešėlinę Vyriausybę kalbėti iš viso sunku.

„Dėl to, kad šešėlinis premjeras net nėra Seime. Jis yra verslininkas, turintis savo interesus, darantis kažkokį savo biznį, puiku“, – kalbėjo parlamentaras.

Konservatorius M. Maldeikis laidos metu spėjo įgelti LVŽS frakcijai ir šešėlinei Vyriausybei.

„Noriu priminti, kad šešėlinės Vyriausybės finansų ministras Valius Ąžuolas. Jis kaukėse ieško kirminų. Čia daugiau mažiau apibūdina lygį šios šešėlinės Vyriausybės kalbėti tiek apie pandemiją, tiek apie finansus“, – Žinių radijo eteryje sakė Seimo narys M. Maldeikis.

Saulius Skvernelis, Ramūnas Karbauskis

Kliūna ne ši Vyriausybė, o Skvernelis

TS–LKD atstovas M. Maldeikis tikino, jog šiame Seime diskusija tarp opozicijos ir valdančiųjų yra tikrai didesnė, nei praėjusioje kadencijoje.

„Šiuo metu ta laiškų forma, ir dabar tas paaštrėjimas, tai ne apie šią Vyriausybę. Tai yra apie tai, kas yra svarbesnis šioje opozicijoje – Saulius Skvernelis ar R. Karbauskis. Jis tiesiog nori uždominuoti eterį, pasakyti, kad S. Skvernelio nėra. Tai yra apie tai“, – laidoje teigė konservatorius M. Maldeikis.

Politikas teigė, jog I. Šimonytės Vyriausybė „yra ne prie ko“.

„Čia S. Skvernelis ir R. Karbauskis aiškinasi, kuris yra didesnis lyderis. Ir tegul jie išsiaiškina ir ateina. Konstruktyvus darbas su valstiečių frakcija tikrai vyksta, noriu, kad tai būtų aiškiai suprasta“, – sakė konservatorius.

R. Karbauskis tokią versiją neigė. LVŽS lyderis taip pat priminė, jog atsiradus šešėlinei LVŽS Vyriausybei, tuo džiaugėsi ir ministrė pirmininkė I. Šimonytė.

O M. Maldeikis savo ruožtu priminė, jog konfliktas tarp šešėlinės Vyriausybės ir buvusio opozicijos lyderio S. Skvernelio buvo jau ir anksčiau.

Panašiau į trukdymą

Mykolo Romerio universiteto (MRU) dėstytojas, politologas Vytautas Dumbliauskas laidoje teigė, jog vien tik LVŽS pagrindu sudaryta šešėlinė Vyriausybė neatrodo rimtai.

„Čia viešųjų ryšių akcija. LVŽS yra stipriai nukraujavusi, turiu galvoje S. Skvernelio išėjimą. Dabar tokioje situacijoje, kai partija silpsta. Ji ieško būdų, kaip patraukti visuomenės dėmesį ir kaip pakelti savo politinę vertę“, – kalbėjo politologas.

Jis teigė, jog LVŽS lyderių veiksmuose galima pamatyti ir desperacijos.

„Manau, kad Vyriausybė turi didesnių darbų, nei LVŽS laiškai“, – ironizavo MRU politologas V. Dumbliauskas.

Politologas V. Dumbliauskas Žinių radijo laidoje kėlė klausimą – gal R. Karbauskis nori tiesiog tapti kita Vyriausybe.

„Tai kvepia trukdymu Vyriausybei. Juk žaidimo taisyklės tokios – Seimo dauguma suformuoja Vyriausybę ir ji sprendžia einamuosius valstybės valdymo klausimus. Tai Vyriausybė valdo, o valstiečiai sako, kad ne taip valdo. Tai palaukit, ateis laikas, bus kiti rinkimai ir gal darysite kiti. Man panašiau į trukdymą, o opozicija turi kritikuoti“, – Žinių radijo laidoje „Atviras pokalbis“ tikino MRU politologas V. Dumbliauskas.