„Seimo pirmininkas turėtų pasikeisti, nes yra koalicinė sutartis, šitas postas priklauso Lietuvos socialdemokratų darbo partijai (LSDDP)“, – kalbėjo valstiečių lyderis.

„Tai šitas klausimas bus svarstomas, gali būti, kad visai ne už ilgo“, – teigė R. Karbauskis.

Jis teigė, kad su naująją Seimo frakcijos „Lietuvos gerovei“ nariais jis dėl palaikymo šiuo klausimu kalbėjo jau prieš tai.

„Mes anksčiau kalbėjome, čia tie patys žmonės. (…) Visi supranta, kad koalicinė sutartis turi būti vykdoma, o dabartinė situacija, kai Seimo pirmininkas neatstovauja nei daugumai, nei mažumai, tikrai ilgai tęstis nebegali“, – sakė jis.

Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis taip pat sakė, kad Seimo pirmininkas V. Pranckietis jau skaičiuoja „paskutines dienas“.

„Tikrai jau viskas labai keista, Seimo pirmininkas, kuris niekam nepriklauso, Seimo vicepirmininkas, kuris niekam nebepriklauso, frakcijos, koalicijos naujos dėliojosi, tikrai nesam tokio matę dalyko“, – sakė jis.

Paklaustas, ar naujoji frakcijų bendradarbiavimo sutartis, kuri bus pasirašyta ketvirtadienį popiet, tėra bandymas kuo greičiau atsisveikinti su V. Pranckiečiu, G. Landsbergis tam pritarė.

„Aš manau, kad jau yra suskaičiuoti balsai, tikrai V. Pranckietis ko gero jau paskutines dienas skaičiuoja kaip Seimo pirmininkas. Ir mūsų skaičiai rodo, kad yra 76 balsai daugumoje, (…) matyt, 71 jie surinks, manau, kad tai yra ganėtinai suaugus skaičius“, – kalbėjo Tėvynės sąjungos lyderis.

DELFI primena, kad pagal liepos mėnesį pasirašyta koalicijos sutartį Seimo pirmininko postas atitenka LSDDP atstovams Seime. V. Pranckietis pasitraukė iš LVŽS, tačiau pats iš Seimo pirmininko pozicijos nesitraukia, laukia balsavimo Seime.