Laidoje „DELFI dienaRamūnas Karbauskis dar kartą pakomentavo savo santykius su dabartine prezidente Dalia Grybauskaite. Taip pat jis neslėpė nusivylimo Ingrida Šimonyte, kuri nerado laiko susitikti su valstiečių frakcija. R.Karbauskis tikina, kad jeigu dar prieš kelias dienas žinojo kelis žmones Seime iš jų frakcijos, kurie galėtų palaikyti Šimonytę, po tokio jos elgesio net ir tų kelių nebeliko.

DELFI laidoje R.Karbauskis pakomentavo santykius su Prezidentūra. Jis pabrėžė, kad jau iškart po rinkimų, kai į valdžią atėjo valstiečiai, prezidentė pasakė, kad rinkimus laimėjo „ne tie“. Anot jo, klaidų būta iš abiejų pusių: tiek Prezidentūros, tiek pačių valdančiųjų.

„Prezidentė apibrėžė santykį su mumis iš karto po rinkimų, kai pasakė, kad ne tuos išrinko, baigiant tuo, kad visai neseniai, kalbėdama apie rinkimus po pirmojo turo, ji sakė, kad Lietuva laimėjo, nes į antrą turą papuolė tie du kandidatai. Aš noriu pasakyti, kad visi kiti, kurie nepateko, taip pat atstovauja kažkokią grupę ir jie yra lygiaverčiai, jų negalima laikyti atskirtaisiais. Tas pareiškimas labai keistai skambėjo. Reikia pasidžiaugti, kad į antrąjį turą pateko tie, kurie turi daugiausia žmonių pasitikėjimo, o kas laimės rinkimus, paaiškės sekmadienį. Mes visi turime suprasti, kad prezidentė negali taip atskyrinėti visuomenės.

Arnas Mazėtis, Ramūnas Karbauskis

Buvo daug dalykų, per tuos dvejus su puse metų, bet manau, buvo bandoma nuolat mus kritikuoti, o darbo, bandymo ieškoti sprendimo, nebuvo. Man tai labai primena konservatorių elgesį Seime, kai viskas kritikuojama, bet niekas nepasako, kaip reikėjo padaryti kitaip. Mes kažkuo kalti, darome taip pat klaidų, bet kalbant apie istorijas, tulpių paštą, akivaizdu, kad tai buvo, po to ta istorija su Masiuliu, ji taip pat parodė praeitį. Visada reikia žiūrėti savikritiškai. Mes esame ne tie, kurių laukė prezidentė“, – apie santykius su Prezidentūra kalbėjo R.Karbauskis.

Jis taip pat užsiminė, kad niekada nebuvo kviečiamas į Prezidentūrą oficialaus vizito. „Aš į Prezidentūrą niekada oficialiai nebuvau kviečiamas. Niekada. Buvo nebent neoficialūs vizitai. Man atrodė, kad niekas neslėpė, bet neinformavo viešai. Man neatrodė, kad prezidentei yra svarbu bendrauti su valdančiąja koalicija ir susitikinėti su frakcijų vadovais. Aš, kaip frakcijos vadovas, buvau kelis kartus priimtas, bet aš buvau tiesiog išprašęs, kad būtų susitikimas su Palioniu ir buvau su juo. Tiesiog norėjau, kad susipažintų su žmogumi. Aš suprantu, kad tai nėra privaloma Prezidentūrai, bet mes tikrai nieko nepraradome, nieko neprarado ir Prezidentūra. Nėjau anksčiau, neinu ir dabar. Kaip šiandien sakė Nausėda, norint suprasti, reikia kalbėti“, – DELFI tikina R.Karbauskis.

Ramūnas Karbauskis

Paaiškino Skvernelio pareiškimą

DELFI laidoje R.Karbauskis tikino, kad prezidentas turėtų rodyti daugiau noro bendrauti su valdančiaisiais, o garsusis premjero pareiškimas, kad Prezidentūroje turėtų krykštauti vaikai, buvo klaidingai suprastas.

„Šiandien susitikime Nausėda taip pat paminėjo, kad yra juodasis sąrašas ligoninių. Į tai reaguodamas pasakiau, kad tai yra „fake news“. Ji buvo skleidžiama opozicijos, nes toks sąrašas neegzistuoja. Šioje situacijoje reikia suprasti, kad reikia bendrauti, jeigu nebus bendro darbo, mes ir neturėsime situacijos, kai sveikatos apsauga būtų aiškesnė, artesnė pačiam žmogui“, – sakė R.Karbauskis.

„Aš manau, kad prezidentas turėtų būti labiau žmonių prezidentas. Jis turi daugiau bendrauti. Noriu prisiminti, kad kai Saulius Skvernelis sakė, kad Prezidentūroje turėtų krykštauti vaikai, jis norėjo pasakyti, kad tie rūmai turėtų būti šiltesni. Jis turėjo omenyje ne fizine prasme“, – aiškino R.Karbauskis.

Pasipiktinęs Šimonytės komentarais feisbuke

R.Karbauskis, paklautas apie I.Šimonytės kandidatūrą ir tai, kad ji neatvyko susitikti su valstiečių frakcija, teigė, kad tai jam yra nusivylimas.

„Vertinu kaip nusivylimą. Jeigu prieš kelias dienas dar buvo keli Seimo nariai, kurie frakcijoje kalbėjo, kad galėtų balsuoti už Šimonytę, šiandien mes pasitikrinome – nėra nei vieno Seimo nario iš mūsų frakcijos, kuris galėtų balsuoti už Šimonytę“, – laidoje sakė R.Karbauskis.

Valstiečių lyderis taip pat pabrėžė, kad jį žeidžia kai kurie Šimonytės komentarai feisbuke. „Aš negaliu pasakyti, ką ji darytų, jeigu būtų išrinkta. Bet kokiu atveju nuo jos pozicijos tai priklausytų. O dabartinės jos žinutės skirtos rinkėjams. Aš prisiminsiu tik pirmojo turo laikotarpį. S.Skvernelis daugeliui nebuvo tinkamas premjeras, tik tada, kai jis nepateko į antrąjį turą, jis pasidarė labai geras premjeras. Valdžia taip pat pasidarė gera, tai nėra sąžininga. Šimonytės komentarus feisbuke esame skaitę ne vieną kartą. Kiekvienas pilietis gali atsiversti feisbuką ir perskaityti, kaip mus vadina. Dabar tie pareiškimai nėra atviri, ji siekia balsų“ – laidoje sakė R.Karbauskis.

Paaiškino, kodėl nebendrauja su Landsbergiu

DELFI laidoje R.Karbauskis sureagavo į Gabrieliaus Landsbergio žodžius iškart po rinkimų.

„Niekas nieko neatstumia. Pareiškimai iš karto po rinkimų, kad valdančiojoje daugumoje nebus nei socialdemokratų, nei konservatorių. Pats Gabrielius taip pasakė. Aš noriu pasakyti, kad tai, ką jis dabar daro, yra viešųjų ryšių akcija ir nieko kito. Aišku, kad jie nenori valdžios, nes tai jiems neapsimoka. Jie nori mus daryti melagiais, nors mes tokie nesame. Kaip susitarime su naujuoju prezidentu, taip ir bus. O kai jis sako, kad nori kalbėti, aš bandau suprasti, apie ką. Apie tai, kad konservatoriai nori imti valdžią, juk jie pasakė, kad nenori“, – DELFI tikino R.Karbauskis.

Anot jo, susitikimai ar pokalbiai su G.Landsbergiu yra itin reti. „Per du su puse metų Gabrielius Landsbergis prie manęs buvo priėjęs tik kelis kartus. Pirmą kartą tada, kai jie, matyt, gavo iš viešųjų ryšių kompanijos ataskaitą, kad apsimoka remti urėdijų reformą. Antrą kartą, kai gavo paaiškinimą, kad verta remti mūsų pataisas dėl vaiko apsaugos pagrindų įstatymo. Tai buvo tik du atvejai, visais kitais atvejais mes girdėjome tik įžeidimus.

Ramūnas Karbauskis, Gitanas Nausėda

Kas trukdo Seimo nariui prieiti prie manęs Seimo salėje ir pasakyti, kad nori su manimi pasikalbėti. Niekas netrukdo, aš sėdžiu matomoje vietoje. O ko aš turėčiau jo paklausti. Vieną kartą aš ėjau pas jį, kai mes sudarinėjome komisiją dėl LRT tyrimo. Tada aš mačiau prasmę, paklausdamas, ar frakcija vieningai balsuos. Tai buvo atvejis, kai supratau, kad mano atėjimas turės daugiau įtakos, kad būtų pritarta tam sprendimui“, – sakė jis.

Nemato, kad frakcijoje galėtų palaikyti Šimonytę

„DELFI dienoje“ R.Karbauskis pabrėžė, jog jeigu Nausėda taptų prezidentu, Vyriausybės darbas būtų lengvesnis, nei prezidente tapus I.Šimonytei.

„Aš galiu pasakyti, kaip man atrodo bendrai paėmus, tai yra mano asmeninė nuomonė, kad Nausėdai tapus prezidentu, Vyriausybės darbas būtų lengvesnis, o su Šimonyte sunkesnis. Ji yra konservatorių kandidatė, o ta partija, ruošdamasi Seimo rinkimams, darys viską, kad šiai valdžiai būtų kuo sunkiau, kad žmonės būtų kuo labiau nusivylę. Manau, kad niekas nesikeis, kaip yra dabar santykiai su Prezidentūra ir Seimu. Jeigu atvirai, aš nelabai daug pažįstu konservatorių, kurių gera valia aš drįsčiau tikėti, bet tarp rinkėjų yra gerų žmonių“, – savo nuomonę reiškė R.Karbauskis.

Antrasis prezidento rinkimų turas vyks sekmadienį. Nuo pirmadienio iki penktadienio vyksta balsavimas iš anksto.