„Visose įmonėse, viešose įstaigose ir netgi bendruomenėse, kurios vienaip ar kitaip susiję su manimi asmeniškai, jau kelis mėnesius dirba VMI. Visos tikrinančios struktūros, kokios tik įmanoma, visur pasirodo“, – sakė R. Karbauskis DELFI konferencijoje.

Jis suabejojo, ar ir į „MG Baltic'ą“ jos taip ateidavo tikrinti.

„Aš, aišku, džiaugiuosi tyrimais. Ko jų bijoti, jeigu tu nieko nepažeidei? Bet aš noriu pasakyti viena, aš esu realiai persekiojamas sistemos. Klausimas yra dėl ko?“, – sakė R. Karbauskis.

Jis teigė girdėjęs, kad „Naisių bendruomenė“ yra tikrinama du mėnesius.

„Nieko neras, nes nieko blogo ta bendruomenė nėra padarius. (…) Tikrinama tokia akcija „Gelbėkime vyrus“. Viskas tikrinama. Viskas tvarkoje, viskas teisinga, turi būti tikrinama, bet kodėl – taip vienu momentu ir taip viskas sukoncentruota į mane?“, – sakė R. Karbauskis, kuris tai mato, kaip spaudimą jam.

„Valstiečių“ gynėsi, kad „Agrokoncernas“ įtakos valstybei daryti nebandė.

„Juokaudamas sakiau, kad keli šimtai mechanizatorių ir melžėjų valstybės užvaldyti negali, bet jie vis tiek lyginami su buvusiais prokurorais, buvusiais teisininkais, su advokatais, su daugybe žmonių, kurie sėdi rūmuose netoli Seimo, ir kurie, galbūt, veikiami savo savininkų verslo bando kažką padaryti, bet tai yra visiškai netapatūs dalykai“, – sakė R. Karbauskis.

R. Karbauskis pasisako už tai, kad Seimas tirtų politikų ir verslo ryšius.

„Ketvirtadienį bus pasiūlymai dėl naujo tyrimo“, – antradienį po Seimo frakcijų atstovų susitikimo pas parlamento vadovą Viktorą Pranckietį žurnalistams sakė R. Karbauskis, kurį citavo agentūra BNS.