„Esu tikras jo pergale“, – apie S. Skvernelio galimybes kalbėjo R. Karbauskis ir pridūrė, kad „ne reitingai prezidentus renka, o žmonės“.

R. Karbauskis įsitikinęs, kad po debatų S. Skvernelio reitingų kreivė šoktelės aukštyn. „Po debatų jo reitingai šoks į dangų, nes po pirmųjų tikrųjų rinkiminių debatų žmonės pradės suprasti, kaip skiriasi kandidatų patirtis ir kompetencija. Saulius neturės sau lygių“, – teigė LVŽS lyderis.

R. Karbauskis taip pat įvardijo, kas galėtų užimti premjero postą, jei S. Skvernelis laimėtų rinkimus. „Paminėsiu pavardę, bet nežinau jo pasisprendimo, niekad apie tai su juo nešnekėjau, tai kaip pavyzdys – Kauno meras Visvaldas Matjošaitis. Jis būtų puikus premjeras, mano įsitikinimu, – įvardijo R. Karbauskis. – Ir tarp ministrų turbūt atsirastų tokių žmonių, kuriuos būtų galima svarstyti, bet tai jau ne valstiečių ir žaliųjų sąjungos prerogatyva, o laimėjusio prezidento.“

Ramūnas Karbauskis
Po debatų jo reitingai šoks į dangų, nes po pirmųjų tikrųjų rinkiminių debatų žmonės pradės suprasti, kaip skiriasi kandidatų patirtis ir kompetencija. Saulius neturės sau lygių.

Kritikuoja Šimonytę ir Nausėdą

Valstiečių ir žaliųjų lyderio teigimu, I. Šimonytė taip pat turi politinės patirties kaip ir S. Skvernelis, tačiau, jo nuomone, tauta neišrinks konservatorių atstovo. „Ji atstovauja konservatorių partijai, kurios atstovo sugrįžimo ar tapimo prezidentu, esu įsitikinęs, didžioji dalis tautos nenorėtų“, – kalbėjo R. Karbauskis.

Politiko teigimu, abejonių dėl S. Skvernelio tapimo prezidentu jam nekyla, abejonių kilo tik svarstant, ar jis sutiks kandidatuoti. „Tai klausimas, susijęs su šeima ir daugeliu kitų dalykų, nes ir šeima turi duoti sutikimą, kad jis galėtų kandidatuoti, – svarstė R. Karbauskis. – Tai gyvenimo visuma, nes gyvenimas, tapus prezidentu, keičiasi.“

R. Karbauskis įvardijo ir įžvalgas, kas būtų, jei prezidentu taptų ne S. Skvernelis. „Akivaizdu, kad Sauliui Skverneliui tapus prezidentu, valstiečių ir žaliųjų sąjunga tikriausiai gautų kvietimą deleguoti premjerą ir atitinkamai tęstų darbus. Akivaizdu, kad šita valdžia dirbtų pilną kadenciją iki kitų rinkimų, – teigė R. Karbauskis. – Jei ne Saulius Skvernelis taps prezidentu, aš labai abejoju, ar taip atsitiktų. Esu tikras, kad Šimonytė net nepasiūlys ir tokiu būdu sieks padaryti viską, kad Seimas paslystų. Mes tuos scenarijus esame matę, girdėję.“

Ramūnas Karbauskis
Kaip pavyzdys – Kauno meras Visvaldas Matjošaitis. Jis būtų puikus premjeras, mano įsitikinimu.

Kritikos jis negailėjo ir kitiems kandidatams. „Nausėda šiuo atveju, kaip tautoje šnekama, yra katė maiše. Jis niekada nėra užėmęs jokių vadovaujančių pareigų, niekada nenešęs atsakomybės už visą valstybę, už ministeriją, už Vyriausybę. Tiesiog neįmanoma įsivaizduoti, kaip žmogus pakels šitokią naštą ir atsakomybę, – svarstė R. Karbauskis. – O darbas banke nėra tas pats, kas vadovauti valstybei.“

Įsitikinęs sėkme ir savivaldos rinkimuose

S. Skvernelio rinkėjo portretas dažnai piešiamas kaip kaimo žmogaus, turinčio mažesnes pajamas, tačiau R. Karbauskis įsitikinęs, kad rinkimai parodys, jog valstiečių ir žaliųjų sąjungą palaiko ir didieji miestai.

„Iki savivaldybių rinkimų liko pusantro mėnesio, tada mes pamatysime, ar tai, kad didieji miestai nepalaiko valstiečių ir žaliųjų sąjungos, yra mitas. Man atrodo, kad tai mitas, – įsitikinęs R. Karbauskis. – Gali būti, kad mes laimėsime didžiuosiuose miestuose.“

R. Karbauskis vardijo, kad pergalės mero pozicijose tikisi šiuose miestuose: Klaipėdoje, Kaune, kur yra išreiškę paramą Visvaldui Matijošaičiui, rimtos kovos tikisi ir Vilniuje. Gerų rezultatų R. Karbauskis tikisi ir Šiauliuose, Panevėžyje ir Marijampolėje.

„Jų (konservatorių – DELFI) kandidatai visur yra gerokai silpnesni nei mūsų, nepalyginamai silpnesni. O šnekant apie kitas partijas, iš viso diskusijų nekyla“, – tvirtino valstiečių ir žaliųjų lyderis.

Ramūnas Karbauskis
Mes pamatysime, ar tai, kad didieji miestai nepalaiko valstiečių ir žaliųjų sąjungos, yra mitas. Man atrodo, kad tai mitas.

Jo teigimu, sėkmė rinkimuose bus dvejus su puse metų dirbamo darbo įvertinimas.

„Mes jau nesame tie, kuriems reikia aiškinti, kokius darbus ketiname nuveikti, kodėl už mus verta balsuoti. Žmonės labai lengvai apsispręs“, – kalbėjo R. Karbauskis.

DELFI primena, kad savo sprendimą dalyvauti Prezidento rinkimuose S. Skvernelis pranešė susitikimo su Rusnės gyventojais metu.

S. Skvernelis teigė, kad nori suteikti žmonėms teisę pasirinkti. „Galiausiai žmonės turi turėti teisę pasirinkti, nes dabar matome vieną monetą, kuri mums duota ir monetą iš dviejų pusių, o ten – galimai konservatorių partijos remiami kandidatai, – kalbėjo, – kalbėjo S. Skvernelis. O žmonės turi teisę pasirinkti. Nėra tai paprastas sprendimas, bet tai mano sprendimas. Tas sprendimas palaimintas namuose ir jūs prisidėjote prie to nemažai.“