„Mūsų rezultatai buvo prognozuojami, viena kandidatė, kuri buvo mūsų remta, yra antrame ture. O kas mane nustebino, tai kad konservatorių kandidatai sugebėjo gauti tokį mažą procentą nuo visų dalyvavusių rinkimuose. Aišku, nešnekant apie G. Palucko rezultatą, kuris yra tiesiog beviltiškas“, – sakė valstiečių lyderis.

DELFI primena, kad į antrąjį rinkimų turą Žiemgalos rinkimų apygardoje pateko jų ir Lietuvos Centro partijos remiama kandidatė Rūta Janutienė.

Jis teigė, kad bendri aktyvumo rezultatai rodo, kad žmonės motyvacijos į rinkimus ateiti turi labai mažai.

Jis teigė, kad Vyriausoji rinkimų komisija (VRK) galbūt galėtų ką nors pasiūlyti.

„Aišku viena, kad žmonės renkasi lyderius“, – sakė R. Karbauskis, pridurdamas, kad artėjančiuose Seimo rinkimuose būtent LVŽS situacija bus pati palankiausia.

DELFI primena, kad Žirmūnuose į antrą rinkimų turą pateko Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos atstovė Paulė Kuzmickienė ir Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininkas G. Paluckas.

Gargždų rinkiminėje apygardoje į antrą rinkimų turą pateko Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratų atstovė Rasa Petrauskienė ir Lietuvos centro partijos kandidatas Kristupas Krivickas.

O Žiemgalos rinkiminėje apygardoje į antrąjį rinkimų turą pateko dviejų partijų: Lietuvos centro partijos ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) remiama R. Janutienė ir LSDP atstovas Liudas Jonaitis.

Antrasis rinkimų turas vyks rugsėjo 22 dieną.