R. Karbauskis patvirtino L. Savicko kandidatūrą aptaręs su ministru pirmininku Sauliumi Skverneliu.

„Man ta kandidatūra buvo įvardinta. Tai Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narys, kuris daug laiko dirba premjero patarėju (...). Daug kartų esu bendravęs su juo asmeniškai, neabejoju jo kompetencija“, – BNS sakė R. Karbauskis.

„Šiandien tikriausiai vakare šis klausimas bus iškeltas valdančiojoje koalicijoje ir atitinkamai jis bus svarstomas. Kitų pavardžių aš nesu girdėjęs, nebuvo aptarinėjama jokių kitų variantų“, – teigė jis.

Politikas vėliau žurnalistams patikslino, kad tą pavardę girdėjo iš premjero S. Skvernelio, ir ją įvertino teigiamai.

„Aš tą pavardę girdėjau iš Sauliaus Skvernelio. Svarbiausia, kad jį tenkintų. (…) Savo savybėmis tai yra labai stiprus, jaunas politikas. Būtų pliusas, kad jis ir mentalitetu ir savo patirtimi yra labai panašus į buvusį ministrą. Turbūt ta komanda, kuri ten dirbo, ir ta bendruomenė, kuri naudojosi tos ministerijos paslaugomis, ji matytų darbų ir politikos tęstinumą“, – sakė R. Karbauskis.

Jis patikino, kad neatsisakoma ir idėjos jungti ministerijas. Tačiau, jei Vyriausybė ir apsispręstų tai daryti, tas įvyktų nebent nuo kitos kadencijos, sakė R. Karbauskis.

Ekonomikos ir inovacijų ministro portfelis atsilaisvina į Europos Komisiją (EK) išvykstant dirbti dabartiniam ministrui V. Sinkevičiui. Jis nuo gruodžio pradeda eiti už aplinkos ir vandenynų apsaugą atsakingo eurokomisaro pareigas.

Savickas patarinėjo S. Skverneliui ekonomikos ir strateginių pokyčių valdymo klausimais.

Jis yra baigęs Politikos ir Tarptautinių Santykių bakalauro studijas Jorko universitete, Jungtinėje Karalystėje, ir Europos viešųjų reikalų magistro studijas Mastrichto universitete, Nyderlanduose.