Pasak „valstiečių“ lyderio, konservatoriai naudojasi LSDP, nes rinkimuose iškėlė savo kandidatę ir darė viską, kad G. Paluckas pralaimėtų.

„Socialdemokratus mes vis dažniau vadindavome konservatorių satelitais, nes 99 proc. balsavimų yra tokie pat kaip konservatorių. Bet po šito įvykio (rinkimų. – ELTA), aš manau, visiems aiškiau pasidarė, kad jais tiesiog naudojasi. Konservatoriai jais elementariai naudojasi. Bet kokia save gerbianti partija, norėdama parodyti bendradarbiavimą arba ketinimą bendradarbiauti, būtų praleidusi socialdemokratų partijos pirmininką į Seimą. Juk čia elementaru ir paprasta net nežinančiam visos abėcėlės – „A“ visi žino“, – Eltai sakė R. Karbauskis.

„Jie turėjo jį praleisti ir iš viso nekelti savo konservatorių kandidato, jei būtų norėję parodyti, kad yra pasiruošę bendradarbiauti, bet buvo padaryta viskas, kad nepatektų (G. Paluckas. – ELTA). Atsakymas vienas – jie nenorėjo, kad G. Paluckas patektų. Tai jei nenori bendradarbiauti, tai padarai viską, kad tos kitos partijos rezultatai būtų kuo blogesni būsimuose rinkimuose... Todėl ir pasikviečiau G. Palucką. Pasakiau, kad partnerių ieško ne toje pusėje“, – sakė R. Karbauskis.

Tuo tarpu pats G. Paluckas Eltai sakė, kad LSDP buvimas su konservatoriais opozicijoje yra atsitiktinis dalykas. O kaip tai susiję su buvusiais rinkimais ir personalijomis, G. Paluckas teigė visiškai R. Karbauskio nesupratęs. Jis pabrėžė, kad tokių „valstiečių“ lyderio teiginių rimtai nevertina.

„Tai yra politinė retorika artėjančių rinkimų fone, ir sakyti, kad socialdemokratai ir konservatoriai yra tas pats, tai yra tiesiog nerimta. O argumentas, kad aš dėl kažko turėjau įsižeisti ir todėl tai būtų priežastis eiti į koaliciją su „valstiečiais“, tai čia iš viso yra ne valstybinis požiūris. Aš neįsižeidinėju ir emocijomis nesivadovauju siūlydamas partijai vieną ar kitą strateginį sprendimą“, – sakė G. Paluckas.

Kaip Eltai patvirtino abu politikai, susitikimas įvyko šią savaitę. G. Paluckas teigė, kad „valstiečių“ lyderis siūlė prisijungti LSDP prie valdančiosios koalicijos, pasiūlydamas užimti Seimo vicepirmininko postą, taip pat vadovauti Europos reikalų komitetui. Savo ruožtu R. Karbauskis Eltai sakė, kad buvo kalbama tiesiog apie glaudesnį bendradarbiavimą.