R. Karbauskio teigimu, tokias prielaidas jis kelia dėl to, kad kito paaiškinimo, kodėl buvo atleistas, pasak jo, gerai dirbęs A. Vaitkus, tiesiog nėra.

„Aš pabandžiau atsakyti į klausimą, kaip man atrodo (žiūrint. - ELTA) iš šalies“, - „Žinių radijui“ trečiadienį kalbėjo R. Karbauskis. Politikas sakė, kad viena iš svarbių aplinkybių yra tai, jog Klaipėdos uostas yra iškėlęs beveik 2 mln. eurų vertės ieškinį buvusiam jo vadovui, opozicijoje esančio Liberalų sąjūdžio pirmininkui Eugenijui Gentvilui.

„Kaip viskas atrodo iš šalies: atleidžiamas uosto direktorius, atleidžiamas, mums atrodo, be priežasties. Tad kyla klausimas, kieno interesas. Ir čia yra du variantai: arba interesas yra liberalų ir konservatorių - jų kaip opozicijos (...) Antra priežastis - tai, kad yra kažkokios interesų grupės, kurios matydamos galimybę pasodinti į uosto vadovą savo žmogų atsikratė dabartinio uosto vadovo“, - samprotavo „valstietis“. Pasak jo, jau greitu laiku bus galima patikrinti, kuris iš jo deklaruotų scenarijų yra teisingas.

„Mes tą greitai pamatysime - tas žmogus, kuris bus paskirtas, bus galima patikrinti jo ryšius ir tuomet bus aišku, kas čia vyko ir ar mes padarėme teisingas prielaidas. Juk negali būti, kad neegzistavo priežastis“, - apibendrino R. Karbauskis.