„Akivaizdu, kad antras turas bus nulemtas rinkėjų aktyvumu. Akivaizdu, kad partijos, kurios šiandien turi daugiau balsų, dešiniosios partijos, jos jau savo rinkėjų maksimumą pasiekė, tai, kiek žmonių ateis, lems, ar (laimės) dešiniosios partijos“, - sakė R. Karbauskis savo balsą atidavęs išankstinio balsavimo metu Kauno Rotušėje.

„Labai liūdina situacija, kada jau dabar pradeda dešiniųjų vienas iš ekonominės politikos mohikanų kaip Andrius Kubilius šnekėti apie diržų veržimąsi. Labai džiaugiuosi, kad ekonomistų tarpe atsiranda tų, kurie iš karto sako, kad A. Kubilius nusišneka.

Tą pačią dieną pasirodė pranešimai, kad visos Europos šalys skolinasi tam, kad palaikytų savo ekonomikas. Ir dabar kyla ne skolinimosi klausimas, o tai, kur ir kaip sėkmingai mes investuojame. Lietuvoje yra geriausia situacija Europos Sąjungoje ir viena geriausių situacijų pasaulyje. Galime pasakyti, kad kol kas nėra jokių požymių, kad Lietuva turėtų sudėtingų išbandymų perspektyvoje“, - kalbėjo R. Karbauskis.

LVŽS lyderis gąsdino, kad, jei žmonės neis į rinkimus, laimės dešinieji.

„Jeigu žmonės į rinkimus neateis, dešiniosios jėgos laimės, ir diržų veržimosi politika turbūt bus iš karto įgyvendinta – ką ir sakė Kubilius“, - sakė R. Karbauskis.

LVŽS lyderis sutiko, kad situacija dėl koronaviruso yra pablogėjusi, bet ji tokia yra visoje ES.

„Ji yra pakankamai stabili. Šnekant apie žmones ir apie rinkimus, tikriausiai išankstinis balsavimas yra vienas saugiausių būdų, kaip tą padaryti. Žmonės pasirenka. Kviečiu dalyvauti rinkimuose“, - sakė R. Karbauskis.

LVŽS kandidatai, pasak partijos pirmininko, dalyvauja rinkimuose 33 apygardose. Daugelis jų – kaimiškosiosiose apygardose, šeši – Kaune.

Mano, kad laimėję konservatoriai bandytų atgauti įtaką Kaune

LVŽS lyderis taip pat svarstė, kad, jeigu konservatoriai laimės rinkimus, jie sieks atgauti ir savo įtaką Kaune.

„Kauno meras (Visvaldas Matijošaitis) pasakė savo nuomonę. Keturi iš šešių kandidatų mūsų sąraše yra „Vieningo Kauno“ kandidatai. Kauno meras ir pasakė, kad šitie rinkimai yra labai svarbūs „Vieningam Kaunui“, nes, bendradarbiaujant su šita valdžia, Kaunas padarė labai daug, daug projektų dar nebaigtų. Visiškai akivaizdu, kad konservatoriai bandys atsiimti Kauną, jeigu jie turės tokią galimybę. Tą galimybę jie turėtų, jeigu turėtų, jeigu turės nacionalinę valdžią – spausti Kauną, neduoti pinigų“, - kalbėjo R. Karbauskis.

LVŽS lyderis tikino, kad kalbų dėl būsimų koalicijų dar nėra.

„Tikrai nebuvo. (…) Jokių derybų dėl koalicijų nėra, nes šiandien pasakyti, kas gali formuoti koalicijas, tikrai yra per anksti. Dešinieji tikrai rinkimų nelaimėjo. Labai sudėtinga kalbėti ir apie centro kairės koaliciją, kadangi dabar matematiškai net gi mažiau balsų turi centro kairė negu dešinė“, - sakė R. Karbauskis.