– Kauno miesto savivaldybės taryba prieš kelerius metus turėjo vieną save ūkininku vadinusį „valstiečių“ atstovą, tačiau jis ne ką nuveikė būdamas solo. Nors rinkosi tai vieną, tai kitą ar trečią frakciją, prie kurios jam tam tikrais momentais atrodė bus geriau prisišlieti, bet deja, miesto politikoje taip ir „nesublizgėjo“.

– Tačiau prieš šiemetinius savivaldybių tarybų rinkimus Jūsų vadovaujama partija sudarė netrumpą kandidatų į Kauno savivaldybės tarybą sąrašą. Jame pirmasis - tris kadencijas miesto taryboje dirbęs profesorius, žinomas skulptorius Stasys Žirgulis, antroji - Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos Kauno padalinio vadovė Vaida Pranarauskaitė, versle keliolika metų dirbanti vadovaujantį darbą. Greta yra nemažai mieste bei už jo ribų žinomų žmonių - menininkų, verslininkų. Galima sakyti, kad tikrasis partijos „debiutas“ Kauno savivaldoje netrukus bus, tad ko tikitės iš kovo 3-iąją vyksiančių rinkimų?

- Pirmiausia priminsiu, kad Kazimiero Nausėdos buvimas Kauno taryboje nebuvo mūsų atstovavimas, ir teigiamų prisiminimų iš to buvimo nėra. Savo sąraše dabar turim žmonių, kurie tikrai gali būti naudingi Kaunui, todėl kauniečiai turės iš ko rinktis.

Darom viską, ką tik galim, iš pareigos, iš supratimo, kas geriau miestui. Ir rinkėjų lūkesčius tikrai pateisinsime, - mūsų partijos atstovų dalyvavimas Kauno savivaldoje bus naudingas miestui. Jau ne kartą sakiau, kad savo kandidato į Kauno mero postą mūsų partija nekelia, - palaikome „Vieningo Kauno“ lyderį, dabartinį Kauno merą Visvaldą Matijošaitį. Neabejoju, kad sutartinai dirbsime, jei tik būsime išrinkti. Dirbsime nuosekliai, išsiaiškinsime prioritetus, darbų eiliškumą, o mūsų darbo rezultatus visi netruks pamatyti.

– Tuo pačiu apie kitus, vėlesnius, gegužę būsiančius prezidento rinkimus norisi paklausti. Prieš kelias savaites pristatydamas Valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatą tapti prezidentu - ministrą pirmininką Saulių Skvernelį, Jūs nepagailėjote gražių žodžių, minėdamas jo stipriąsias savybes. Gal dabar galėtumėte pačią stipriausią jo... silpnybę įvardinti?

- Jeigu silpnybe vadintume jautrumą, tai jį galiu paminėti, atsakydamas į tokį klausimą. Saulius Skvernelis - gana jautrus žmogus. Bet aš tikiu, kad prezidentui kaip tik ir reikia būti jautriam žmogui, nes kitaip gali neišgirsti žmonių, kuriems tarnauti esi išrinktas. Tarp kitko, aš nepasakyčiau, kad jautri yra prezidentė Dalia Grybauskaitė, tokia aš jos nepavadinčiau.

Sauliui Skverneliui, žinau, dabar daug kas šiandien prikiša anglų kalbos esą nemokėjimą. Taip, jis tos kalbos nesimokė mokykloje, bet jis moka vokiečių kalbą. Ir labai intensyviai mokosi anglų. Dėl to, kad nori žinoti, siekia bendrauti angliškai. Ir bendrauja. Tai dar vienas įrodymas, kad šis žmogus yra iš tikrųjų ryžtingas. O tai politikui - labai geras dalykas.