Po penktadienį Seime vykusio valdančiosios koalicijos tarybos neeilinio posėdžio politikas tvirtino, kad opozicijos ir prezidento kritikos sulaukęs užmojis buvo ne tiek kvietimas parengti realų susitarimą, kiek prevencinis žingsnis, siekiant tiesiog iškelti klausimą.

„Mes jį pasiūlydami padarėme tai, ką ir turėjome padaryti. Mes tiesiog padarėme kreipimąsi – reakcija į pasiūlymą mums ir buvo svarbiausia (...). Mes tiesiog bandėme kalbėti apie tai, kad politikai neturi tokioje situacijoje politikuoti ir šios ligos (koronaviruso. – ELTA) atžvilgiu daryti kažkokius pareiškimus“, – žurnalistams Seime aiškino R. Karbauskis, pridūręs, kad realybėje vargu ar įmanoma tokį sumanymą realizuoti.

Kita vertus, akcentavo jis, šiuo metu politinių partijų lyderiai elgiasi atsakingai ir tokio pobūdžio susitarimas apskritai nebereikalingas.

„Čia lygiai taip pat kaip ir su susitarimu dėl švietimo. Jo neįmanoma pasirašyti, per didelis susipriešinimas tarp opozicijos ir pozicijos. Bet šiuo atveju mes tiesiog pasidalinome savo nuomone (...). Mes tik prevenciškai pasakėme, kad galbūt reikia susitarimo, bet dabar suprantame, kad ir be susitarimo politikai, ypač kalbant apie partijų lyderius, supranta savo atsakomybę“, – aiškino R. Karbauskis.

„Partijų vadovai elgiasi pakankami solidžiai, ir visi supranta, kad yra padaryta viskas, kas buvo įmanoma. Dabar aš tikiuosi, kad informacija, kurią šiandien gavome, leidžia manyti, jog situacija bus valdoma“, – pabrėžė R. Karbauskis.

Seimo valdančiosios koalicijos taryba penktadienį specialaus neeilinio posėdžio metu aptarė politikų atsakingo elgesio koronaviruso situacijoje principus.

„Suprantame vieną, kad padėtis yra tikrai kontroliuojama ir abejonių dėl to nėra. Sutarėme, kad politikai iš tikrųjų vengs komentuoti konkrečias situacijas ir aplinkybes. Mes turime per mažai informacijos. Kita vertus, mūsų kompetencijos yra nepakankamos“, – po posėdžio sakė R. Karbauskis.

R. Karbauskio pasiūlymą sukritikavo opozicija ir prezidentas

„Valstiečių“ pirmininko pasiūlymas dėl partijų susitarimo sulaukė nemažai kritikos. Seimo opozicinių partijų atstovai tvirtina, kad „valstiečių“ lyderio R. Karbauskio pasiūlymas rengti partijų susitarimą dėl plintančios koronaviruso epidemijos yra absurdiškas, o pasinaudoti žmonių baimėmis, minint viruso plitimą, pasak jų, yra žema.

Kritikos R. Karbauskio pasiūlymas sulaukė ir iš prezidento Gitano Nausėdos. Prezidento teigimu, tai yra perteklinis žingsnis, nes, pasak G. Nausėdos, susitarti pirmiausia reikėtų dėl kol kas sunkiai kelią besiskinančio nacionalinio susitarimo dėl švietimo.

Koalicijos tarybą sudaro valdančiosios koalicijos partijų pirmininkai, šių partijų atstovai ir premjeras Saulius Skvernelis. Į koalicijos tarybos posėdį kviečiamas ir sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.