Savo atsaką Seimo kultūros komiteto pirmininkas paskelbė feisbuko paskyroje. Joje jis raginą R. Masiulį pagrįsti savo išsakytą kritiką, arba viešai jo atsiprašyti. „Rokas Masiulis, paskelbęs apie jam neva darytą spaudimą, privalo pateikti konkrečius faktus arba pripažinti, kad melavo ir atsiprašyti. Negalima mesti rimtų kaltinimų pasakant, kad jam buvo daromas spaudimas, ir nepateikiant jokių įrodymų. Gudru, bet žema paskleisti melagingą informaciją, paskui išeiti atostogų ir dingti kelioms savaitėms, tokiu būdu be jokių konkrečių faktų paskelbtai informacijai leidžiant sklisti toliau“, – dėstė R. Karbauskis.

Postą paliekantis R. Masiulis vis griežčiau atsiliepia apie valstiečių lyderį. Savo kritiką jis išsakė ir laidoje „DELFI diena“.

Pasiteiravus, kas pasikeitė nuo to laiko, kai jis atėjo į šį postą, jis tikino, kad anksčiau nežinojo, koks yra R. Karbauskis, tačiau dabar jau žino.

„Pavardę žinojau, bet tik gyvenime pamatai žmogų, kuris vadovauja, pažįsti tik iš darbų ir veiksmų. Nežinojau, koks ponas Karbauskis yra, bet dabar žinau“, – sakė R. Masiulis. „Taip jau įvyko, kad pono Karbauskio sprendimas yra toks – nemylėjo jis manęs ir atkeršijo, atleido“, – tikino R. Masiulis.

„Aš esu nepriklausomas, su nei viena partija nesusijęs politikas. Mane pakvietė tiek viena, tiek kita Vyriausybė kaip ekspertą ir aš dirbau kaip nepriklausomas specialistas, profesionalas ir dariau tai, kas teisingiausia Lietuvai. Jeigu kažkas supyko, kaip kad ponas Karbauskis supyko, kai išsiskyrė keliai dėl Vaitkaus, tai ką padarysi, juk nekišiu to sprendimo. Ponas Vaitkus tiesiog supainiojo interesus. Taip negalima, negali prižiūrėti savo draugų. Tiesiog pasielgiau teisingai, taip, kaip sąžininga, o jeigu kažkas supyko, tai ką jau padarysi“, – DELFI kalbėjo R. Masiulis.