Pasak jo, gerai, kad premjeras yra emocingas žmogus, tačiau jo pareiškimas, galbūt, tik rodo ne visišką įsiklausimą į frazę, kurią ištarė trečiadienį į parlamento vadovo postą vėl taikančių „socialdarbiečių“ lyderis Gediminas Kirkilas.

Vyriausybės vadovas emocingai reaguoja į labai daug dalykų, jis emocingas žmogus. Tai yra normalus dalykas. Aš džiaugiuosi, kad mes turime emocingą premjerą, o ne premjerą, kuriam nerūpi kažkokie dalykai“, - Eltai sakė R. Karbauskis.

„Esmė yra, kad jis reaguoja į tai, kas logiškai paaiškinama. Negali įsigalioti sutartis, kurios sąlygos yra neįvykdomos (...) Gal premjeras ne iki galo įsiklausė į tą frazę, kuri buvo pasakyta Gedimino Kirkilo“, - sakė R. Karbauskis, akcentuodamas, kad jokių pasikeitimų dėl Seimo vadovo posto perleidimo „socialdarbiečiams“ nebuvo.

Ketvirtadienį S. Skvernelis teigė, kad susitarimai dėl koalicijos turi būti grįsti bendromis vertybėmis ir darbais Lietuvos žmonių labui, o ne priklausyti nuo vieno posto.

„Keista girdėti, kad penktadienį planuojama pasirašyti koalicinė sutartis gali nustoti galioti jau antradienį, jei nebus pakeistas Seimo pirmininkas“, – išplatintame pranešime teigia premjeras.
„Nėra prasmės pasirašinėti koalicinės sutarties su išlygomis. Ar Seimas slaptu balsavimu išreikštų nepasitikėjimą Seimo pirmininku, šiuo metu negali atsakyti niekas. Kiekvieno Seimo nario mandatas yra laisvas ir tai jo apsisprendimo klausimas. Galiu tik pakartoti, kad dėl darbo Seimo pirmininkui niekas priekaištų nereiškia, tą viešai yra pasakę daugumos frakcijų Seime atstovai“, – pridėjo jis.

Vyriausybės vadovas pabrėžė, kad koalicijos stabilumą nulems ne partijų pirmininkų parašai ant sutarties.

„Žymiai svarbiau, kiek iš tiesų koaliciją ir jos sprendimus rems kiekvienas joje dalyvaujančių frakcijų narys. Kiek bus tarpusavio pasitikėjimo. Kaip ją vertins Lietuvos žmonės. Todėl kviečiu visas atsakingas politines jėgas pamiršti asmeniškumus, vidinius konfliktus, kurių yra visose frakcijose, ir sutarti kartu dirbti Tėvynės labui“, - ragina S. Skvernelis.

ELTA primena, kad trečiadienį derybose dėl valdančiosios koalicijos suformavimo dalyvaujantys „socialdarbiečiai“ po partijos prezidiumo posėdžio pareiškė, jog koalicinę sutartį pasirašys, tačiau reikalauja atstatydinti Seimo pirmininką. Planuojama, kad ši kėdė tokiu atveju atitektų „socialdarbiečiams“.

Pagal išankstinį planą, „valstiečiai“, „tvarkiečiai“, „socialdarbiečiai“ ir Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga valdančiosios koalicijos sutartį turėtų pasirašyti šį penktadienį, o balsavimas dėl nepasitikėjimo V. Pranckiečiu numatomas antradienį.

Pats V. Pranckietis teigia posto palikti neketinantis, nes, pasak jo, Seimo pirmininką renka ne partija, o visas Seimas, tad ir atšaukti iš posto jį turėtų parlamentarai. Be to, politikas mano, kad noras jį pakeisti yra grindžiamas asmeninėmis R. Karbauskio nuostatomis.