Opozicijos lyderis, LVŽS frakcijos narys S. Skvernelis pirmadienį naujienų agentūrai ELTA teigė, kad šešėlinė Vyriausybė nebendradarbiauja su parlamento opozicija ir užsiima ne tuo, kuo reikėtų užsiimti.

„Atsakymas yra toks: opozicijos lyderis nepaskaitė nei vieno dokumento, kurį mes priiminėjome šešėlinėje Vyriausybėje. Jis niekada nesidomėjo nei darbotvarkėmis, nei pačiais dokumentais, nes kai aš išgirstu tokius komentarus, aš suprantu, kad žmogus nėra skaitęs“, – antradienį žurnalistams sakė R. Karbauskis.

Jo teigimu, šešėlinė Vyriausybė analizuoja Vyriausybės darbo planą ir teikia siūlymus.

„Jis žino apie tai, kas buvo spaudoje. Spaudoje buvo Konstitucijos pataisos ir kreipimasis dėl prezidento atstovavimo Europos Vadovų Taryboje (EVT). (…) Visi komentarai nežinant nieko apie tai, apie ką šnekama“, – teigė LVŽS lyderis.

Ramūnas Karbauskis

R. Karbauskio nuomone, taip S. Skvernelis komentuoja dėl to, kad vis dar yra nepatenkintas šešėlinės Vyriausybės formatu – ją sudaro tik LVŽS atstovai.

„Čia nėra konfliktas, tai paprasčiausiai yra žmogaus charakteris. Jam nepatiko sprendimas, kad šešėlinė Vyriausybė buvo sukurta tik LVŽS – kitaip ir negalėjo būti sukurta ir tai visiškai akivaizdu. (…) Kadangi jis manė, kad ši Vyriausybė neturėtų būti tik valstiečių, tai atitinkamai jis ir nelabai džiaugiasi, kad yra“, – kalbėjo R. Karbauskis.

Politikas pabrėžė, kad konflikto su S. Skverneliu nėra. Tiesa jis neslėpė paraginęs kolegas nekomentuoti nežinant tikros situacijos.

„Tai yra žmogiški dalykai, tai nekuria konflikto partijoje, nekelia konflikto frakcijoje. Tai yra tiesiog dalykas, kurį aš vertinčiau kaip nesusipratimą. Tiesiog jo komentaras, nežinant apie ką jis komentuoja, tai labai panašu į Seimo pirmininkės komentarus įvairiais klausimais“, – tęsė R. Karbauskis.

„Šiandien paprašiau visų frakcijos narių ir sakiau „būkite geri, niekada nekomentuokite to, ko jūs nežinote ir neskaitėte“. Tikrai negražu, kai šešėlinę Vyriausybę komentuoja žmogus, kuris neskaitęs nieko apie tai, ką ši Vyriausybė darė“, – pridūrė LVŽS pirmininkas.

Saulius Skvernelis

S. Skvernelis pirmadienį ELTAI teigę, kad džiaugiasi, jog nėra šešėlinės Vyriausybės sudėtyje.

„Aš tikrai džiaugiuosi, kad manęs ten nėra. Nes, man atrodo, kad labiau konstruktyvu būtų, jei vyktų oponavimas Vyriausybei šioje iš tikrųjų sudėtingoje situacijoje, kuomet kai kurie jos sprendimai yra beviltiški ir kelia chaosą (...). O dabar įsivelti į politines batalijas ir diskusijas, kas turi atstovauti EVT... Tai ne tik ne tikrosios Vyriausybės, bet tikrai ir ne šešėlinės Vyriausybės sprendimai. Juk Seime yra tokie sprendimai“, – sakė ekspremjeras.

Visą S. Skvernelio pasisakymą apie R. Karbauskio vadovaujamą neformalią Vyriausybę galite skaityti čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (103)