„Mes tikėjomės, kad jis pats pasitrauks, jei jis to nepadarys, matyt, teks priiminėt sprendimus. (...) Galbūt kitą savaitę“, – žurnalistams penktadienį sakė R. Karbauskis, klausiamas, ar P. Urbšys bus šalinamas iš frakcijos.

P. Urbšys atkerta neketinąs trauktis savo valia iš frakcijos ir pabrėžia, jog ji nėra „Agrokoncerno“ padalinys.

R. Karbauskis ir P. Urbšys kaltina vienas kitą melu, atvirai vienas kitą kritikuoja jau ne pirmą kartą, šį kartą – dėl žemės ūkio ministro Broniaus Markausko šeimos ūkininkavimo aplinkybių.

R. Karbauskis ketvirtadienį pareiškė, kad „valstiečių“ frakcija nemato pagrindo ministrui trauktis iš pareigų ir jį remia, tuo metu P. Urbšys tokį pareiškimą pavadino melu.

Jis portalui 15min.lt ketvirtadienį teigė manąs, jog B. Markauskas turi trauktis iš pareigų, o frakcijoje šis klausimas apskritai nesvarstytas.

R. Karbauskis penktadienį tikino, kad P. Urbšys pats meluoja, nes frakcijos posėdžiuose jau kurį laiką nėra pageidaujamas ir nežinąs situacijos. Frakcijoje, anot R. Karbauskio, nebuvo kilę abejonių dėl B. Markausko situacijos.

„Frakcija nėra „Agrokoncerno“ padalinys, o R. Karbauskis neturi kontrolinio paketo frakcijoje. Manau, kad frakcija yra politinis Seimo darinys, kuris sudarytas laisvu Seimo narių apsisprendimu ir jie laisva valia įeina ir išeina. O tai, kad dabar frakciją norima padaryti grynai įrankiu tam, kad būtų tenkinami savo siauri asmeniniai siekiai ir ambicijos, tai yra kenkimas pačiai frakcijai“, – BNS penktadienį sakė P. Urbšys.

Savo valia parlamentaras teigė neketinąs trauktis iš valdančiosios frakcijos narių.

„Jei R. Karbauskis nori pademonstruoti, kad frakcija yra tik sraigteliai politniuose žaidimuose, tada jie turės mane išmesti“, – teigė parlamentaras.

„Kada išsiskiria nuomonės su R. Karbauskiu – kai dėl Gretos Kildišienės jis bando supinti valstybės reikalus su asmeniniais, aš sakau – to negalima daryti. Kai eina kalba apie „Agrokoncerno“ reikalus, aš sakau – jeigu mes vienus traukiame į šviesą, tai patys nebijokime šviesos, kai dėl R. Karbauskio jis pats yra akivaizdžiai yra paslydęs ant savo privačių interesų ir mes tampame to dangstytojai – čia vėl negerai. Tai jei frakcija funkcionuoja tais dalykais besivadovaudama ir seniūnas siekia būtent tokio paklusnumo, tai aš padarysiu taip, kad nukristų tos jų kaukės“, – sakė P. Urbšys.

Valstiečių ir žaliųjų frakciją Seime šiuo metu sudaro 56 parlamentarai. „Valstietis“ Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis dėl einamų pareigų formaliai nepriklauso jokiai frakcijai.

P. Urbšys nėra Seimo valstiečių ir žaliųjų sąjungos narys, Seime jis vadovauja Valstybės valdymo ir savivaldybių komitetui.

Anksčiau Valstiečių ir žaliųjų frakciją dėl nesutarimų yra palikęs Seimo narys Bronislovas Matelis.