„Pirmiausia išsiaiškinti, kokias pareigas užima premjero žmona ar į kokias pareigas ji įdarbinta. Aš tik žinau, kad ne į vadovaujančias. <...> Žmogus įsidarbina pagal specialybe, eilinėse pareigose. O koks skirtumas, kur įsidarbina? Premjero žmona neturi teisės dirbti?“, – LRT radijo laidoje sakė R.Karbauskis.

„Jeigu ji įsidarbintų įmonės vadove, padalinio vadove. Tai aš suprantu, kad galima kurti kažkokias versijas. Bet jeigu žmogus įsidarbina pagal specialybę, šiandien nėra problema susirasti darbą, ne krizės laikotarpiu gyvename. Gal tai buvo patogu, netoli darbas. Aš dabar negaliu atsakyti į šį klausimą. Bet jei kas man pasakys, kad reikėjo korupcinių ryšių, kad gautum šitą darbą, tai čia juokinga“, – situaciją LRT radijo eteryje komentavo valstiečių lyderis.

R. Karbauskis sakė, kad premjeras apie žmonos karjeros pokyčius jį informavo, tačiau tikslų pareigų valstiečių lyderis nebepamena.

„Mane informavo premjeras, kad žmona įsidarbino. Aš jam sakiau, kad koks skirtumas, ne vadovaujančios pareigos, kažkokių abejonių nekils. Bet abejonės kilo, nes niekas net nebando sužinoti, kokiose pareigose įsidarbino“, – kalbėjo jis.

Saulius Skvernelis, Silvija Skvernelė

Primename, kad premjero patarėjas Tomas Beržinskas portalui lrytas.lt negalėjo pasakyti, nuo kada ir kokias pareigas S. Skvernelė pradėjo eiti degalinių tinklą valdančioje bendrovėje. „Atsiradus naujoms aplinkybėms, susijusioms su sutuoktinės darbovietės pasikeitimu, premjeras, kaip to reikalauja teisės aktai, nurodė šias naujas aplinkybes savo deklaracijoje. Daugiau komentarų nebus“, – sakė patarėjas.

Deklaracijoje S. Skvernelės darbovietė nurodyta su klaida – „Orlean Baltics retail“, tačiau pagal įmonės kodą matyti, kad tai „Orlen Baltics retail“.

Praėjusių metų pabaigoje portalas 15min.lt rašė, kad po premjero S. Skvernelio neskelbtų susitikimų su Lenkijos politikais šios šalies valstybės kontroliuojamo koncerno „Orlen“ valdoma naftos perdirbimo įmonė Mažeikiuose „Orlen Lietuva“ sulaukė nuolaidų gabenti krovinius „Lietuvos geležinkeliais“ bei sėkmės valstybiniuose elektros rezervo konkursuose Lietuvoje.

Koncernas savo ruožtu parėmė Vilniaus „Ryto“, Panevėžio „Lietkabelio“ krepšinio klubus, taip pat Regionų krepšinio lygai – visos šios organizacijos esą susijusios su S. Skvernelio aplinkos verslininkais.

Premjeras šią informaciją pavadino sąmoningu melu. Jis sakė, kad susitarimas tarp „Lietuvos geležinkelių“ ir „Orlen Lietuvos“ atitiko valstybės interesus.