„Kalbėjimas apie Seimo pirmininką, vardinant asmenį, yra visiškai beprasmis, nes apie asmenį niekas nekalba. Pasirašytas yra memorandumas ir memorandume apie tai yra parašyta. Ar tai bus sutartyje koalicinėje, nežinau. Man atrodo, kad bus“,- trečiadienį Eltai sakė R. Karbauskis, turėdamas mintyje tai, kad Seimo pirmininko postas pasirašytame memorandume yra numatytas „socialdarbiečiams“.

Jis akcentavo, kad apie V. Pranckietį nekalbama, bet kalbama apie pozicijas, apie postus Vyriausybėje ir Seime.

„Apie V. Pranckietį niekas nešneka, šnekame apie pozicijas. Jeigu šita pozicija būtų išsaugota Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungai, tai niekas to klausimo net nekeltų, bet yra kaip yra. Derybos vyksta, jeigu išliks taip, kaip numatyta memorandume, tai tokiu atveju turėsime daryti žingsnius. Vienas žingsnis, kai pats asmuo, kuris užima pareigas vienas ar kitas pasitraukia, kitas žingsnis, kai jis nesitraukia“, - sakė R. Karbauskis.

Jis tvirtino, kad parašai dėl nepasitikėjimo Seimo pirmininku V. Pranckiečiu nepradėti rinkti, nes šiuo metu nėra tokio poreikio.

„Jie nepradėti rinkti, jų nereikia rinkti, kol nėra koalicinės sutarties. Pirmiausia man kyla klausimas, ar supratęs, kad yra pasirašyta koalicinė sutartis ir kad ją pasirašo apie 80 Seimo narių, tiek gali būti, ar pats Seimo pirmininkas nepriims sprendimo kitokio negu dabar šneka“, - sakė R. Karbauskis.

Jei bus pasirašyta koalicinė sutartis, anot R. Karbauskio, užteks balsų priimti bet kuriuos sprendimus. „Jeigu mes susitarsime keturios partijos, tai balsų bus pakankamai priimti bet kuriuos sprendimus“, - mano R. Karbauskis.

Jis tikisi,kad kitą savaitę bus pasirašyta keturių partijų sutartis dėl valdančiosios koalicijos sudarymo.

„Pirmiausia derybos dėl koalicijos nesibaigia. Šiuo metu Lietuvoje nėra Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos pirmininko Valdemaro Tomaševskio. Derybos pasibaigs tada, kada bus visų partijų pirmininkai ir galės pasirašinėti koalicijos sutartį. Tikiuosi, kad kitą savaitę tai bus padaryta“,- sakė R. Karbauskis.

Trečiadienio vakarą „valstiečių“, „socialdarbiečių“, „tvarkiečių“ ir LLRA-KŠS derybininkai ketina tęsti darbą.