„Aš nesu tuo tikras. Iš tikrųjų nagrinėjant situaciją, mes tą klausimą ne sykį kėlėme. Liberalų sąjūdžio atstovai negalėtų būti Seimo Antikorupcijos komisijos vadovai, nes tai yra partija, kuri teisiama dėl korupcijos. Jeigu kalbėtume apie konservatorių partiją, jų atstovai yra toje pačioje byloje, tik ne teisiamųjų statuso, bet visi žinome situaciją, kad jų veikla nelabai kuo skiriasi nuo Liberalų sąjūdžio veiklos. Jūs tikriausia bylos medžiagą žinote ir skaitote apie buvusius susitikimus konservatorių partijos lyderio G. Landsbergio su „MG Baltic“ atstovais, su R. Kurlianskiu, tai yra žinoma viešai, tai jokia paslaptis. Mums kelia didelį susirūpinimą dėl to, kad Antikorupcijos komisija nepradėtų daryti įtakos savo priemonėmis to proceso, kuris dabar vyksta teisme“, - ketvirtadienį žurnalistams Seime sakė R. Karbauskis.

Jis sakė, kad V. Gailiui pretenzijų neturėjo, nes jis „šioje istorijoje nebuvo minimas“.

Tuo tarpu Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio nuomone, realu, kad Seimo Antikorupcijos komisijos vadovo postą išsaugos opozicija.

„Lauksime pasiūlymų. Kadangi tradiciškai, ne pagal Statutą, priklauso opozicijai šita vieta, tai norėtume sulaukti pasiūlymų iš opozicijos, kokie jie bus. Kadangi tie pokyčiai šiuo metu vyksta ir komisijose, ir komitetuose, tai juos visus svarstysime, tarsimės ir su seniūnais. Turime sulaukti pasiūlymų“, - ketvirtadienį žurnalistams sakė V. Pranckietis.

Seimą paliekantis Joniškio rajono meru išrinktas liberalas V. Gailius nutarė pasitraukti iš Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininko pareigų.

Manoma, kad užimti šias pareigas sieks parlamentaras Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eugenijus Gentvilas