Jis atmeta kai kurių politikų ir organizacijų priekaištus, kad projektas nebuvo derintas, neišdiskutuotas.

„Mes dirbome 1,5 metų prie šito projekto. Kažkaip keista dabar, kad kai kurie politikai ir kai kurių organizacijų atstovai bando pasakyti, kad čia nederinta, nedirbta, neišdiskutuota. Projektas tikrai geras. Manau, kad Seimas jį patvirtins. Bus daugiau skaidrumo, ypač kultūros leidiniams atsiranda trejų metų programa, kada bus finansuojami trimečiai projektai, o ne vienų metų projektai. Manau, kad iš tikrųjų bus daugiau aiškumo“, – ketvirtadienį žurnalistams sakė R. Karbauskis.

Seimas ketvirtadienį ketina svarstyti Visuomenės informavimo įstatymo pataisas – jomis numatoma įsteigti Žiniasklaidos rėmimo fondą, kurio tikslas – teikti paramą viešosios informacijos rengėjų projektams. Siūloma, kad žiniasklaidos rėmimo fondo veiklai lėšas iš valstybės biudžeto kasmet skirtų Seimas.

Planuojama, kad Žiniasklaidos rėmimo fondo steigėja ir vienintelė jo dalininkė bus valstybė. Jeigu Seimas pritartų, sprendimus dėl fondo teikiamos valstybės finansinės paramos priimtų Taryba, kurią sudarytų 11 narių.

Pagal siūlomą projektą, kultūros periodinių leidinių srities projektams skiriama Fondo lėšų dalis turi sudaryti ne mažiau kaip 25 procentus Fondui kasmet skiriamų valstybės biudžeto lėšų. Parama pagal kultūros ir meno programą galės būti skiriama ir ilgalaikiams kultūros periodinių leidinių projektams, t. y. projektams, kurių įgyvendinimo laikotarpis yra nuo 1 iki 3 metų.

Taip pat siūloma numatyti, kad regionų informacinio skatinimo programai skiriama Fondo lėšų dalis turi sudaryti ne mažiau kaip 35 procentus (iš jų vietinės ir regioninės periodinės spaudos srities projektams skiriama ne mažiau kaip 25 procentai, o vietinių ir regioninių radijo ir televizijos srities projektams – ne mažiau kaip 8 procentai) Fondui kasmet skiriamų valstybės biudžeto lėšų.