Antradienio popietę R. Karbauskis susitiko su frakcijos „Lietuvos gerovei“ seniūnu Vytautu Kamblevičiumi. Kartu susitikime dalyvavo ir koalicijos frakcijų atstovai.

„Sutarėme, kad iki ketvirtadienio turi būti paruošta sutartis tarpfrakcijinė. Ir atitinkamai, ketvirtadienį, tikiuosi, kad ji bus pasirašyta“, – žurnalistams sakė R. Karbauskis.

„Turinys bus surašytas toks, koks jis bus surašytas, yra paskirti asmenys, iš kiekvienos frakcijos, kurie dirbs prie tos sutarties“, – teigė valstiečių lyderis.

R. Karbauskis teigė, kad kol kas apie postų dalybas nieko negali pasakyti, nes sutarties teksto dar nėra.

„Sutartyje esmė yra tame, kad bendradarbiausime palaikydami vykdomąją valdžią, vykdydami Vyriausybės ir Seimo įsipareigojimai, tokia yra esmė“, – teigė jis.

„Niekas mums jokių sąlygų nekėlė, tai yra geranoriškas darbas vardan Lietuvos žmonių gerovės“, – tvirtino valstiečių lyderis.

V. Kamblevičius teigė, kad su prie valdančiųjų prisijungusia frakcija daugumoje bus 76 parlamentarai.

Jis teigė, kad pokalbiu liko patenkintas.

„Bus viskas paaiškės, koks bus sutarties turinys. Patenkinti mes, reikia kažkam ryžtis ir padaryti drąsų žingsnį“, – kalbėjo V. Kamblevičius, paklaustas, ar neapmaudu dirbti tik už „ačiū“.

„Mes dabar nežinome sutarties teksto, mes prieš tai gavę sutartį ją svarstysime, negaliu pasakyti, ką jie ten normaliai surašys. Aš pasakiau nuoširdžiai, kad tuos postus, kuriuos mes dabar turime, mums jų užtenka“, – sakė jis, pridurdamas, kad ir su premjeru Sauliumi Skverneliu pokalbio apie postus Vyriausybėje nebus.

Paklaustas, ką reikia daryti su Seimo vicepirmininko poziciją užimančiu Mišrioje Seimo narių grupėje dirbančiu Remigijumi Žemaitaičiu,

„Žemaitaitis mokė pastoviai Viktorą Pranckietį, kad jis nėra komandos žmogus. Tai jis yra sąmoningas, jis pats išgirdęs mūsų pokalbį, jis drąsus vyras, parašys pats prašymą išeiti, šiandien nėra jokių problemų“, – sakė jis.

Pastarasis prieš susitikimą sakė, kad frakcija apie galimus postus nekalba, nes „ne dėl postų“ dirba.

„Tvarkiečių“ frakciją paliko jos seniūnas V. Kamblevičius, Seimo nariai Ona Valiukevičiūtė, Algimantas Dumbrava ir Juozas Imbrasas. Prie naujos frakcijos prisidėjo „tvarkietis“ Kęstutis Bartkevičius.
„Tvarkos ir teisingumo“ pirmininkas R. Žemaitaitis liko vienas ir dirba Mišrioje Seimo narių grupėje.