„Aš esu tikras (...), jį tikrai sugrąžins į partiją. Jis lieka frakcijoje, jis toliau dirbs, jis atgailaus. Po tam tikro laiko – nė pusė metų nepraeis, kaip sugrįš“, – penktadienį „Žinių radijui“ sakė R. Karbauskis.

„Reikia pažymėti, kad konservatoriai – jie visą laiką taip elgiasi, jie šalina iš partijos vieną ar kitą žmogų, kuris jiems tuo momentu nepatinka arba visuomenei kažkaip kyla klausimai dėl jo, o po to juos atgal vėl priima. Tai Adomėnas, Pavilionis yra geri pavyzdžiai, kada tie žmonės atbūna laiką, kol visuomenė pamiršta, tas bėdas, kurios buvo nutikę, ir atitinkamai priima“, – aiškino jis.

Svarstydamas, kodėl TS-LKD vadovybė ėmėsi tokių griežtų sankcijų Biudžeto ir finansų komiteto (BFK) pirmininko atžvilgiu, R. Karbauskis nurodė, jog M. Majauskas kai kuriems konservatoriams galėjo būti konkurentu partijos pirmininko rinkimuose.

„Į partijos pirmininko vietą jis tikrai galėtų pretenduoti, jeigu jis būtų partijos nariu. Jis dabar labai pasireklamavo pastaruoju laikotarpiu tame konflikte ir tikrai neabejoju, kad jis galėjo pretenduoti. Matyt, tas pasireklamavimas kažkam tai nepatiko ir atitinkamai jam uždarė duris tapti kažkuo partijoje“, – teigė „valstietis“.

Nors praėjusioje Seimo kadencijoje LVŽS panašiomis aplinkybėmis bandė pakeisti tuometį parlamento pirmininką Viktorą Pranckietį, vėliau – pašalinti buvusį partietį Tomą Tomiliną, LVŽS vadovas akcentavo, jog „valstiečių“ konfliktai dažniausiai kildavo tarp tų politikų, kurie priklausė tik frakcijai parlamente, o ne partijai.

„Nei vienas žmogus, kuris buvo iš partijos pašalintas, nebuvo į ją priimtas atgal. Tokių atvejų pas mus nebuvo. O pas konservatorius tai yra tiesiog praktika – jie pašalina kuriam laikui, skandalas nutyla ir jie atgal priima. Tai yra tiesiog tokia tvarka“, – kalbėjo R. Karbauskis.

Pabrėžė, kad M. Majausko nepalaiko

Visgi, klausiamas, ką šioje situacijoje palaiko – konservatorius ar bausmių sulaukusį M. Majauską, R. Karbauskis pabrėžė – „valstiečiai“ BFK pirmininko nepalaiko.

„Nekyla klausimas, ar mes palaikome Majauską. Mes jo nepalaikome“, – tvirtino jis, referuodamas į ankstesnius viešojoje erdvėje kilusius skandalus dėl M. Majausko.

Tačiau R. Karbauskis užtikrino, jog parlamento „valstiečiai“ palaikys Agnės Širinskienės iniciatyvą rengti nepasitikėjimo procedūrą M. Majauskui. Tokį buvusios kolegės žingsnį LVŽS vadovas pavadino žaidimu, kurį, anot jo, ankstesnėje kadencijoje žaidė ir patys konservatoriai.

„Čia yra tam tikras žaidimas, rodant jiems, kad iš tikrųjų praėjusioje kadencijoje jie tai darė ir Pranckiečio atžvilgiu, kada bandė valdančiai daugumai trukdyti tam tikrus priiminėti sprendimus. Matyt, opozicija šiuo atveju priėmė tokį patį sprendimą – padaryti tą patį, ką jie darė tada“, – kalbėjo politikas.

„Manęs klausė mūsų kolegos frakcijoje, kaip elgtis. Sakiau – palaikykit opozicijos sprendimus, šioje vietoje darykite bendrai, nerodykime kažkokio atskiro matymo, nes nėra tame prasmės. Ir jeigu bus priversta dauguma apsispręsti balsuojant slaptu balsavimu dėl pasitikėjimo Majausku, tai ir pamatysime, ar toje daugumoje visi yra sutariantys dėl šito klausimo“, – pasakojo R. Karbauskis.

ELTA primena, kad pirmadienį TS-LKD Priežiūros komitetas nutarė ne tik šalinti M. Majauską iš partijos, bet ir paragino konservatorius Seime apsispręsti ir dėl jo ateities frakcijoje. Praėjusią savaitę partijos prezidiumas taip pat nutarė kreiptis į TS-LKD frakciją Seime, kad būtų deleguotas naujas BFK pirmininkas vietoje Mykolo Majausko.

Vis tik, M. Majauską stojo ginti opozicija. Seimo Regionų frakcijos narė A. Širinskienė parengė projektą dėl nepasitikėjimo iš BFK pirmininko pareigų šalinamu M. Majauskui ir tikisi įvertinti nepasitikėjimą sukėlusias aplinkybes ir jų reikšmę tolesniam BFK darbui bei gauti M. Majausko paaiškinimus.

Tokia procedūra reikalautų slapto balsavimo ir tam, kad Seimo pareigūnas būtų atleistas, turi pasisakyti mažiausiai 71 parlamentaras.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)