Pasak jo, D. Kepeniui reiškiami priekaištai dėl to, kad šis komisijos darbą išnaudoja klaidinamų sąmokslo teorijų apie skiepus skleidimui, yra nepagrįsti. R. Karbauskis tikina, kad D. Kepenis yra už skiepus, tiesiog, pabrėžia politikas, kvailiu jį viešojoje erdvėje daro žiniasklaida, iškraipydama tai, ką Seimo narys sako.

„Aš manau, kad šis konservatorių ketinimas yra simptomiškas, nes jie sakė, kad yra pasiruošę panaikinti viską, ką „valstiečiai“ darė per tuos dvejus su puse metų. Tai čia ne aš sugalvojau, o Gabrielius Landsbergis tą yra pasakęs viešai, kad panaikins viską“, - Eltai kalbėjo R. Karbauskis.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas pabrėžė, kad konservatorių argumentai, kodėl Sveikos gyvensenos komisija turėtų būti panaikinta, yra nepagrįsti.

„Aš suprantu, kad Dainius nėra skiepų priešininkas, jis tik šneka truputį apie kitus dalykus. Niekada Kepenis nėra pasakęs, kad jis yra prieš skiepus. Tai niekada nebuvo pasakyta, bet visi rašo, kad jis yra prieš skiepus. Tai yra nesąmonė, tai yra melas. Jis tiesiog šneka apie kitus dalykus. Jeigu mes išimame žodžius iš konteksto, tai viską galima pateikti taip, kaip nori“, - sakė R. Karbauskis.

Jis tvirtino, kad D. Kepenį pats buvo įspėjęs atsargiau rinkti žodžius, nes deklaruojamos mintys gali būti iškraipyta.

„Aš jam pats sakiau, supranti, kad jie, iškarpydami tavo kalbas, tave daro kvailiu. Kalbėdamas turi labai aiškiai pasverti, kad išėmus du žodžius iš sakinio nebūtų visiška nesąmonė. Nes pasisakyti prieš skiepus - iš principo yra nesąmonė“, - teigė politikas.

Jo teigimu, „valstiečių“ pagrindinis interesas yra sveika gyvensena, tuo metu opozicinės konservatorių ir socialdemokratų partijos elgiasi neteisingai, inicijuodamos privalomą skiepijimą.

„Mūsų pagrindinis rūpestis yra sveika gyvensena, ir tai yra naudinga Lietuvai, tai tikrai nedaro niekam problemų. Nesuprantu, dėl ko reikėtų prieštarauti. Ne mes, o konservatoriai su socdemais pasiūlė prievarta skiepyti žmonės. O mes pasakėme aiškiai, kad esame už skiepus, šiuo atveju, ir Kepenis yra už skiepus. Tik jis šneka apie tai, kad nuo gyvensenos priklauso tai, kokį žmogus turi imunitetą (...) Negalima elgtis taip, kaip elgiasi konservatoriai: kai yra taip, kaip jie nori, - tada jie nerėkia, bet jeigu yra ne taip, kaip jie nori, jie pradeda rėkti. Kaip galima žmones prievarta varyti pasiskiepyti. Mes turime dirbti su visuomene ir jai išaiškinti“, - sakė R. Karbauskis.

Apibendrindamas „valstiečių“ lyderis pabrėžė, kad yra patenkintas komisijos darbu.

„Aš labai džiaugiausi, kai komisija buvo sukurta. Galbūt dėl to atsiras kryptinga sveikos gyvensenos politika. Vėlgi reikia neversti žmonių, o būtina jiems padėti suprasti“, - sakė R. Karbauskis.

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos seniūnas Gabrielius Landsbergis ir jo pavaduotoja Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė užregistravo Seimo nutarimo projektą, kuriuo siūloma panaikinti parlamente įkurtą Sveikos gyvensenos komisiją, nes, jų nuomone, po šios komisijos priedanga jos vadovo organizuojama veikla kelia grėsmę visuomenės sveikatai ir saugumui, primena ELTA.

„Seimo narys Dainius Kepenis naudojasi savo statusu, Seimo tribūna ir šia komisija skleisti melagingas ir visuomenės sveikatai ypač pavojingas sąmokslo teorijas ir sąmoningai klaidinamus teiginius apie skiepus. Tokia veikla, ypač esant tymų protrūkiui, jeigu toliau bus toleruojama ir nebus sustabdyta, kels pavojų ir visuomenės saugumui, nes prisidės prie dezinformacijos skleidimo”, - teigė G. Landsbergis.

Seimas, vadovaudamasis Seimo statutu ir atsižvelgdamas į Pasaulio sveikatos organizacijos pabrėžiamą sveikos gyvensenos reikšmę žmogaus ir visuomenės sveikatai, yra sudaręs Seimo Sveikos gyvensenos komisiją.

Joje dirba 10 parlamentarų - Kęstutis Bartkevičius, Simonas Gentvilas, D. Kepenis (komisijos pirmininkas), Algimantas Kirkutis, Andrius Kupčinskas, Kęstutis Masiulis, Artūras Skardžius, Zenonas Streikus, Dovilė Šakalienė (komisijos pirmininko pavaduotoja), Tomas Tomilinas.

Ši parlamentinė komisija, Seimo sprendimu, turi užtikrinti koordinuotus ir kryptingus teisėkūros veiksmus „valstybės sveikos gyvensenos (sveikos ir subalansuotos mitybos, sveikatinamojo fizinio aktyvumo ir grūdinimosi, racionalios darbo ir poilsio kaitos, psichoemocinio stabilumo, asmens higienos ir kūno priežiūros, žalingų įpročių prevencijos, sveikos ir saugios aplinkos) politikos srityje“.