„Taip, aš nematau problemos pasirašyti. Tik nelabai suprantu, kodėl opozicija vienoje vietoje vilkina, o kitoje skubina. Pabaikime. NSGK jau kitą savaitę gali padaryti išvadas. Jeigu jie padirbtų iki galo ir tikrai to opozicija norėtų, procesus jau galime pradėti kitą savaitę. Skubinsi ar neskubinsi, suspėti su apkalta jau neįmanoma. Vis tiek reikia ją daryti, reikia ją pradėti, bet pagal procedūras mes nespėtume jos pabaigti iki Seimo rinkimų. Tai tas skubinimas ir nelaukimas NSGK išvadų man nesuprantamas. Juk opozicija moka skaičiuoti laiką“, – Eltai sakė R. Karbauskis.

Anot R. Karbauskio, opozicija turi politinių motyvų skubėdama atlikti apkaltą R. Rozovai.

„Opozicija be reikalo bando pasakyti, kad jie čia iniciatoriai. Mes lygiai tokie pat iniciatoriai ir mes norime rasti tuos atsakymus. Dabar šiuos ir kitus susijusius klausimus svarsto NSGK (...) Noriu patikslinti, mes nesame apkaltos priešininkai ir niekada tokie nebuvome. Mes tiesiog turime procedūras Seime ir norime sprendimo. Iš to, kiek yra išnagrinėta NSGK, komiteto išvada tikrai nebus išteisinanti. Komiteto išvadose bus konstatuotos visos aplinkybės, kas mums yra labai svarbu. Tai šitas opozicijos skubėjimas gal yra dėl kažkokių politinių motyvų, nes tame tyrime yra tų pačių klausimų patiems konservatoriams“, – sakė R. Karbauskis.

R. Karbauskis: V. Pranckietis yra opozicijos problema

„Valstiečių“ lyderio teigimu, jei NSGK išvadose pažymėtų, kad nepasitikėjimo procedūras reikia pradėti ne tik I. Rozovai, bet ir Seimo pirmininkui Viktorui Pranckiečiui, valdantieji šį klausimą paliktų spręsti opozicijai.

„Gal NSGK nuspręs, kad ne dėl vieno Seimo nario reikia pradėti procedūras, o dėl kelių Seimo narių. Bet dėl Seimo pirmininko mes paliekame iniciatyvą tiems, kam Seimo pirmininkas atstovauja – opozicijai. Tai jei šioje vietoje jie matys reikalą daryti kažkokius veiksmus dėl Seimo pirmininko apkaltos, tai tik jie tai turės ir daryti.

Mes nesiimsime jokių iniciatyvų, mes viską pasakėme. Dabar gėda, kuri daroma Seimo pirmininko, yra opozicijos, o ne mūsų. Nuo to laiko, kai opozicija jį apsaugojo, nors mes sakėme tuos pačius argumentus, kuriuos dabar sako Gabrielius Landsbergis. Matyt, tuomet laikas nesutapo“, – Eltai sakė R. Karbauskis.

G. Landsbergis suabejojo V. Pranckiečio liudijimais NSGK

Parlamentinį tyrimą dėl Seimo narės I. Rozovos atliekantis NSGK trečiadienį apklausė Seimo pirmininką V. Pranckietį. Po apklausos konservatorių lyderis G. Landsbergis kritiškai įvertino V. Pranckiečio atsiminimus.

„Aš turiu savo nuomonę, aš ją išsakiau ir komitete aptakiai, pirmininkas galbūt yra itin naivus – skaitydamas dokumentus, kur parašyti bendradarbiavimo atvejai ir (galimai – ELTA) sulaužyta priesaika, jis manė, kad šitas dalykas nevertas viešų debatų, priešingai negu Mindaugo Basčio atveju. Arba tokiu būdu jis saugojo koaliciją, mėgindamas pridengti būsimus koalicijos partnerius, jis nusprendė informacijos neviešinti“, - sakė G. Landsbergis.

Tačiau G. Landsbergis teigė, kad opozicija pati organizuoti apkaltos Seimo pirmininkui nesiims.

„Aš mačiau, kokius klausimus kėlė mano partijos kolegos, ir kokią nuostabą kėlė kai kurie atsakymai, aš manau, kad įrašui atsiradus viešumoje ir kolegoms frakcijoje susipažinus, klausimų kils ne tik komiteto nariams, bet ir visai frakcijai“. „Manau, kad jei grįžtų klausimas dėl pono Pranckiečio likimo poste, debatai dėl balsavimo prasidėtų iš naujo“, – sakė jis.