R. Karbauskio teigimu, frakcija balsavo ir nusprendė, kad į Seimo valdybą bus siunčiami trys politikai: du dabartiniai vicepirmininkai Rima Baškienė ir Arvydas Nekrošius, bei pats R. Karbauskis.

„Rytoj, vakare, frakcijos posėdyje bus renkamas naujas frakcijos seniūnas“, – kalbėjo R. Karbauskis.

Jis tvirtino, kad apie pareigas, kurias galėtų užimti pats R. Karbauskis bus sprendžiama tik ketvirtadienį.

Valstiečių lyderis R. Karbauskis sakė, kad R. Žemaitaitis turėtų trauktis iš Seimo valdybos. Jis šiuo metu užima Seimo vicepirmininko pareigas, tačiau jokios frakcijos Seime neatstovauja.

„Aš kreipsiuosi šiandien į R. Žemaitaitį, sakydamas, kad jis turėtų pasitraukti, arba Seimas turės balsuoti. Koks bebūtų išsidėstymas Seimo vadovybės po koalicijos sprendimo, jis vis tiek skaičiumi bus tas pats“, – teigė politikas, jis tai pasakė visos koalicijos vardu.

R. Karbauskis žurnalistams teigė, kad valdančioji dauguma sieks turėti daugumą ir Seimo valdyboje.

„Kad tos ekskursijos, kuriomis garsėja Seimo pirmininkas, jos pasibaigtų“, – priežastį įvardijo jis.

Žemaitaitis lauks visų procedūrų

R. Žemaitaitis DELFI teigė, kad kalbėjosi su R. Karbauskiu. Tačiau prieš tai darant, reikės paklausti visos „Tvarkos ir teisingumo“ partijos nuomonės, ar trauktis iš valdančiosios daugumos. Jei bus nuspręsta, kad taip, R. Žemaitaitis paliks Seimo vicepirmininko postą.

„Yra partijos tarybos sprendimu sudaryta koalicija ir tuo sprendimu esu deleguotas į Seimo vicepirmininkus. Tai trečiadienį rengiu partijos valdybos susitikimą, lapkričio 1 savaitę – tarybą. Ir bus nuspręsta, ar partijos nariai toliau lieka valdančiojoje koalicijoje, ar ne, ir ar keičiamės. Ir ar man tas postas lieka“, – DELFI Seime sakė R. Žemaitaitis.

„Yra toks atvejis, kad jei partija priims sprendimą, kad trys partijos nariai esantys Seime turi pasitraukti iš valdančiosios koalicijos, tai nebelieka ir pačios valdančiosios koalicijos“, - sakė jis.

R. Žemaitaičio žiniomis, Vytautas Kamblevičius jau pats išsibraukė iš partijos „Tvarka ir teisingumas“ sąrašų.

DELFI primena, kad LVŽS lyderis R. Karbauskis pirmadienį paskelbė, kad pasitrauks iš frakcijos seniūno posto ir pradės dirbti Seimo vadovybėje.

Tačiau šis planas pavyks tik tada, jei ketvirtadienį Seimas nuspręs iš užimamos kėdės versti dabartinį Seimo vadovą V. Pranckietį. Nes jei to padaryti nepavyks, kandidatus Seimo vicepirmininkus gali teikti tik pats Seimo vadovas V. Pranckietis.