Lietuvoje šiuo metu vyraujančią kriminogeninę situaciją ir jos tendencijas DELFI TV laidoje „Iš esmės“ aptarė Lietuvos policijos generalinio komisaro pavaduotojas Arūnas Paulauskas bei kriminalinių knygų autorius, žurnalistas Dailius Dargis.

Sukčiams kasdien išvilioja įspūdingas sumas

„Tikrai yra visa eilė faktorių, kurie neramina. Tai, kad bendras nusikalstamumas auga, jau stebime visus šiuos metus ir tam yra keletas paaiškinimų. Per pastaruosius dvejus metus, kai buvo pandemija, kriminogeniniu požiūriu tikrai gyvenome pakankamai ramų laikotarpį, tikrai turėjome rekordiškai mažą nusikalstamumą, statistika tai rodo. Šiemet atsimušėme nuo to dugno ir nusikalstamumas pradėjo augti dėl objektyvių priežasčių. Palyginti su praėjusiais metais, bendras nusikalstamumas paaugo apie 10 proc. Turime ir ne pačią geriausią ekonominę situaciją, o tai lėmė, kad padaugėjo tam tikrų kategorijų nusikalstamų veikų. Labiausiai neramina sukčiavimai, kurių registruojame beveik trečdaliu daugiau nei pernai. Sukčiavimai vyksta internete, bet tai nėra kibernetiniai nusikaltimai, tai nėra įsilaužimas į kompiuterį, duomenų vagystė. Kompiuteris naudojamas kaip komunikacijos priemonė sukontaktuoti su auka, vienaip ar kitaip išvilioti kodus, prisijungimus, o tuo pačiu – ir pinigus“, – skaičius ir priežastis vardijo A. Paulauskas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)