Karas Ukrainoje įstrigo. Todėl Rusijos kariuomenės generalinio štabo viršininkas Valerijus Gerasimovas praėjusią savaitę lankėsi Donbaso fronte rytų Ukrainoje. Iš pradžių tokia žinia plito ukrainietiškuose šaltiniuose, o tada ją patvirtino ir Pentagonas.

Ar V. Gerasimovas išties buvo sužeistas per ukrainiečių pajėgų apšaudymą, kaip teigiama ukrainiečių pranešimuose, ar ne, dabar jau ne taip ir svarbu.

Pats faktas, kad aukščiausio rango karininkas vyksta į Iziumą – vietą, kur Rusija dabar mėgina prasiveržti, apsupti ukrainiečių pajėgas ir pasiekti bent jau pergalę Donbase, kai to nepavyko padaryti kitose puolimo kryptyse, pasako daug apie dramatišką padėtį fronte. Kas vyksta? Kodėl balandžio pabaigoje prasidėjęs puolimas Donbase stringa? Ko trūksta proveržiui?

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)