Dar 3 tūkst. eurų bauda skirta Rokiškio rajone neteisėtai žvejojusiems asmenims, antradienį pranešė Aplinkos apsaugos departamentas.

Tris stirninus ir vieną stirną sumedžioję du asmenys išaiškinti vykdant reidą Kaune. Nustatyta, kad du stirninai Kauno rajone esančiame medžioklės ploto vienete „Žiemkelis“, ties Gaižiūnų kaimu, sumedžioti balandžio 1 dieną, o balandžio 3 dieną – stirninas ir stirna.

Asmenys neteisėtai sumedžiotus gyvūnus gabeno lengvuoju automobiliu „Opel Zafira“ ir dorojo Kauno mieste esančioje privačioje sodyboje.

Patikrinimo metu ūkiniame pastate rasti ir trys ne mėgėjų žvejybos įrankiai – statomieji tinklai. Be tinklų, buvo konfiskuota skerdena, graižtvinis ginklas su optiniu taikikliu ir automobilis „Opel Zafira“. Brakonieriams už neteisėtai sumedžiotus gyvūnus teks atlyginti gamtai padarytą žalą, kuri siekia 6 977 eurus.

Sekmadienio rytą, balandžio 5-ąją, Utenos aplinkosaugininkai gavo informacijos apie neteisėtą žvejybą Rokiškio rajone. Pranešimas pasitvirtino – Kamajų seniūnijoje esančiame Petrošiškio ežere trys asmenys iš metalinės valties neteisėtai žvejojo ne mėgėjų žvejybos įrankiais – šešiais statomaisiais tinklais.

Su laimikiu į krantą grįžusius asmenis iškart sulaikė aplinkosaugininkai. Už šiurkščius mėgėjų žvejybos pažeidimus surašyti trys administracinio nusižengimo protokolai, konfiskuota metalinė valtis, šeši statomieji tinklai, kurių bendras ilgis – 330 metrų, 21 lydeka, 18 raudžių (5,25 kg), trys kuojos (0,66 kg). Gamtai padaryta žala siekia 3 tūkst. eurų.

Visa su šiais pažeidimas susijusi medžiaga bus perduota Panevėžio administracinių bylų nagrinėjimo skyriui.

Aplinkosaugininkai dėkoja gyventojams už informaciją.