„Yra patvirtintas atvejis“, – sakė ji.

Jos teigimu, apie teigiamą testo rezultatą informaciją mokykla gavo šiandien ryte. Detaliau situaciją R. Meiliūnaitė pakomentavo raštu.

„Šiandien ryte gavome informaciją, kad vienam mūsų Vilniaus pradinės mokyklos darbuotojui yra patvirtintas COVID-19. Darbuotojas paskutinį kartą mokykloje buvo rugsėjo 25 dieną, t.y. prieš 11 dienų. Praėjusį savaitgalį pradėjo jausti pirmuosius peršalimo ligos simptomus, todėl gydėsi namuose, o, atsiradus koronavirusui būdingiems simptomams, buvo atliktas testas, kurio rezultatus sužinojome šiandien. Darbuotojas jaučiasi gerai, ligos simptomai nėra ryškūs“, – rašoma atstovės pateiktame komentare.

R. Meiliūnaitė teigia, kad Covid-19 užsikrėtęs asmuo nėra mokytojas, todėl tiesioginio kontakto su vaikais neturėjo. Mokyklos bendruomenė kolegai linki kuo greičiau pasveikti.

„Kol kas neturime informacijos iš Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC). Kol sulauksime jų rekomendacijų, nustatėme kontaktą turėjusius darbuotojus, jie nedelsiant išvyko karantinuotis į namus ir darbus tęs nuotoliniu būdu.

Pamokos mokykloje toliau vyks įprastai. Šeimoms, kurios nuspręs, kad jų vaikas šiuo metu neturėtų eiti į mokyklą, suteiksime galimybę mokytis nuotoliniu būdu“, – teigia atstovė.

Pasak R. Meiliūnaitės, mokykloje saugumui skiriamas ypatingas dėmesys, kai kurios rekomendacijos įgyvendinamos net griežčiau nei prašo specialistai. R. Meiliūnaitės teigimu, nuo šiandien mokiniai pamokų metu privalo dėvėti apsaugines veido kaukes.

„Mokykloje kasdien užtikriname vaikų srautų nesimaišymą, reguliariai vėdiname patalpas ir dezinfekuojame paviršius, nuolat skatiname vaikus ir darbuotojus kuo dažniau taisyklingai plautis arba dezinfekuotis rankas.

Mokyklos darbuotojai visada dėvi apsaugines veido kaukes, o norintys gali dėvėti ir skydus. Mokiniai bendrose erdvėse dėvi apsaugines veido kaukes, o nuo šiandien pagrindinės mokyklos ir gimnazijos mokiniai veido kaukes dėvi ir pamokų metu“, – apie mokyklos veiksmus siekiant užkirsti kelią ligos plitimui rašė pašnekovė.

„Delfi“ primena, kad per vakar dieną Lietuvoje patvirtintas 81 naujas koronaviruso atvejis.

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) praneša, kad iš gydymo įstaigų praėjusią parą gauta informacija apie 5 mirtis nuo koronaviruso (COVID-19) – 4 registruotos Šiaulių apskrityje, 1 – Kauno apskrityje. Šiuo metu infekcija yra pasiglemžusi 99 gyvybes.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) spalio 6 d. 9 val. duomenimis:

Patvirtintų ligos atvejų skaičius konkretiems žmonėms: 5366

Sergančių žmonių skaičius: 2700

Per vakar dieną patvirtintų naujų COVID-19 susirgusių žmonių skaičius: 81

Mirusių nuo koronaviruso žmonių skaičius: 99

Užsikrėtusieji koronavirusu, mirę dėl kitų priežasčių: 21

Pasveikusių žmonių skaičius: 2546

Izoliacijoje esančių asmenų skaičius (sergančių, sąlytį turėjusių, iš paveiktų teritorijų atvykusių, kuriems išduoti sprendimai aktualiu 14 dienų laikotarpiu): 29895

Nuo birželio 1 d. įvežtinių atvejų: 288

Iš gydymo įstaigų praėjusią parą gauta informacija apie 5 mirtis nuo koronaviruso (COVID-19) – 4 registruotos Šiaulių apskrityje, 1 – Kauno apskrityje.

Šiuo metu infekcija yra pasiglemžusi 99 gyvybes.