Atvykstančiai karalienei bus paruošti prabangiausi viešbučio apartamentai – prezidentinis numeris. Šiuose, bene visus įmanomus patogumus turinčiuose, brangiausiuose viešbučio apartamentuose viena naktis kainuoja apie 300 eurų.

Specialiai karalienės vizitui buvo nupirkti ir į Lietuvą jau atkeliavo keli prabangūs automobiliai - du visureigiai "Land Rover" ir limuzinas.

Prezidentūros Baltojoje salėje antradienio vakarą rengiamame pobūvyje dalyvaus tik ypatingus kvietimus gavę svečiai, tarp kurių bus pirmieji Lietuvos asmenys, ambasadoriai ir kiti diplomatai. Nors Prezidentūros atstovai pobūvio smulkmenų nekomentuoja, tačiau žinoma, kad svečius gurmaniškais patiekalais vaišins restoranas „Idabasar“.

Pasak prezidento konsultanto Juozo Ruzgio, Prezidentūrai iš valstybės rezervo Vyriausybė skyrė 700 tūkst. litų. Į šią sumą įskaičiuotas prezidentūros fasado atnaujinimo, įvairių pastato viduje atliktų darbų, sostinės puošimo, reprezentacinės išlaidos. 50 tūkst. litų Prezidentūra skyrė Rotušės aikštėje Didžiosios Britanijos ambasados rengiamam koncertui.

700 tūkst. litų buvo skirta Vadovybės apsaugos departamentui (VAD). Už šias lėšas buvo nupirktas minėtas prabangus limuzinas ir karalienės saugumui užtikrinti reikalinga įranga bei kitos priemonės.

Kitą antradienį karalienė lankysis ir Seime, kur apie 40 min. truksiantis vizitas lietuvaičiams kainuos dar apie 300 tūkst. litų. Iš viso Lietuvai šis ypatingas vizitas kainuos apie 2 mln. litų.

Tai bus pirmasis jos karališkosios didenybės vizitas Baltijos šalyse.