„Kadangi turėjau skrydžių, tai pabandžiau išversti kandidatų kalbas“, – feisbuke rašė komunikacijos konsultantė.

Arvydas Juozaitis

Ekspertė pradėjo nuo A. Juozaičio kalbėjimo vertimo:

„Aš kreipiuosi į tautos dalį, kuri bijo, kad išnyksime ir mes, ir mūsų tauta. Mūsų (bijančių kaitos) visada buvo ir bus. Nekontroliuojame savo vaikų, kurie gyvena kaip nori, kur nori, nekontroliuojame net savo senėjimo ir bijome, kad iš vis nieko nepakeisim. Todėl imkime šakes ir nuverskime.

Pasipriešininkime evoliucijai. Pasipriešinkime sveikam protui. Nes kai bijai, vadinasi reikia eiti veikti, priešintis, muštis. Globali Lietuva yra čia. Neatiduokime Lietuvos pasauliui, bet sugerkime viską, ką reikia, iš pasaulio Lietuvai. Nes iki šiol, būdami neracionalūs gėrėm tik viską, ko nereik (bet kodėl gėrėm, kai buvo mūsų laikas? apsimeskim, kad nesupratom klausimo). Mes dabar pabūsim racionalūs. Nes racionalūs tie, kurie suvokia, kad kaita vyksta ir jai reikia priešintis. Racionaliai- kovojimo su kaita būdu.

Kai įveiksim kartų ir pasaulio kaitą, eisim priešintis ateinančioms žiemoms ir pavasariams. Lietuva yra čia. Čia niekas nesikeičia. Patikėkit manim ir pakovosim kartu, kad niekas nesikeistų. Pavyks – nežinau, bet bent procese jausimės saugiau“.

Ingrida Šimonytė

I. Šimonytės retorika ekspertei skamba taip:

„Kreipiuosi į gudrius ir protingus. Jūs viską suprantat ir taip, tai per daug neaiškinsiu. Pagrindinė problema – mes neapsisprendžiam. Kodėl - irgi neaiškinsiu, bet truputį paaiškinsiu, kaip turėtumėm. Elkimės racionaliai, nes gi taip elgiasi protingi. Kad būtų geriau, kaip nesuprantat (na Jūs suprantat, bet aš čia tiems, kurie dar ne). Šiaip aiškint mane nervina.

Ką daryt? Pirmiausiai, teisingumas, nes visuomenės nuomonės tyrimai sako, kad neteisybės jausmas giliausias. Nes gal todėl kad teisingumo srityje valstybės paslaugos blogiausios. Vadinasi gerinsim paslaugas. Kodėl jas vertina blogiausiai – nežinau ir nesigilinsiu, nes tuos popierius prakurom sunaudojau.

Žodž, su nesuprantančiais mums nepakeliui. Oi, bet į rinkimus ateikit“.

Gitanas Nausėda

G. Nausėdos retorika N. Bliūdžiūtei skamba taip:

„Žinau, kad daug kuo esat nepatenkinti ir norit gyventi geriau. Tai mes stengsimės padaryt viską, ko reikės. Ko paprašysit. Nes man svarbu visi. Viskas. Man. T.y. Gerovės valstybė tai bus Jums.

Žinau, kad esat nusivylę partijomis, žinau, kad vis dar norite globos. Aš paglobosiu Jus. Susėsim, pakalbėsim ir mes pasistengsim“.

Saulius Skvernelis

Už S. Skvernelio retorikos specialistė mato tokį tekstą:

„Žinau, kad Jūs nepatenkinti. Turiu apklausų duomenis, tai žinau ir dėl ko. Mes irgi nepatenkinti. Mes darom, stengiamės. Stengiamės, darom, daugiau darom, nei kiti darė – greičiau, stipriau ir vikriau. Sakot, nevyksta pokytis? Ai, nu tai gi puola, trukdo visi. Mane puola. Jus puola. Ir aš Jums parodysiu, kas puola – pamažu kirsiu ir žiūrėkit, kas lenda. Tuoj visi pamatysit. Pažiūrim visi kartu, kas prieš mus, ir kirskim atgal. Nes kovojant užsimiršim gal, dėl ko pradėjom“.

„Viso: du žinantys ir du besistengsiantys“, – apibendrino N. Bliūdžiūtė.