K. Navicką į šią poziciją valdančiosios koalicijos atstovai pasiūlė po to, kai valstybės vadovas penktadienį atmetė Dalios Miniataitės kandidatūrą.

Prezidento patarėjas Antanas Bubnelis po susitikimo tikino, kad daugiausia dėmesio buvo skirta prioritetams žemės ūkio srityje – mažiems ir vidutiniams, šeimos ir ekologiniams ūkiams, kaimo gyvybingumo didinimui, žemės ūkio konkurencingumo skatinimui, sektoriaus transformacijai į aplinkai palankų ir didesnę pridėtinę vertę kuriantį sektorių.

„Prezidentas akcentavo, kad palankiai vertina šį kandidatą, neabejotinai jo privalumas yra jo patirtis, dirbant aplinkos ministru. Prezidentas pažymėjo, kad kandidatas turi įdomių ir inovatyvių idėjų, kurios leistų keisti ir transformuoti žemės ūkį“, – sakė A. Bubnelis.

Džiaugiasi sutampančiais siekiais

„Susitikimo metu aptarėme pagrindinius klausimus, iššūkius žemės ūkio sektoriuje. Jaučiuosi labai gerai, gaudamas pasitikėjimą iš ministrės pirmininkės vadovauti žemės ūkio sektoriui dėl to, kad tikslai, vertybės ir siekiai, kurie numatyti šios Vyriausybės programoje, yra tie siekiai, kurių aš asmeniškai siekiau kaip aplinkos apsaugos ministras, tiek ir savo visuomeninėje veikloje“, – po susitikimo kalbėjo pats K. Navickas.

Pasak kandidato, žemės ūkyje labai svarbus nuosaikus pokytis link aplinkosaugos, link geresnės aplinkos kokybės. Tai svarbu tiek gyvajai gamtai, tiek vartotojams. „Noriu siekti takoskyros mažinimo tarp aplinkos sektoriaus ir žemės ūkio“, – tikino jis.

Gitanas Nausėda

Galvojant apie žaliojo kurso politiką, skatinamą Europos Sąjungos, K. Navickas tikino, jog revoliucijos nedarys, tačiau sieks pasinaudoti geraisiais pavyzdžiais.

„Žemdirbiams nesiūlau ir nesiūlysiu revoliucijos šitame sektoriuje. Žemės ūkis nestovi vietoje ir šiandieną yra ūkininkų, kurie jau ūkininkauja kitaip, moderniai, naudodami modernias technologijas. Tam yra numatyta nemažai lėšų iš Europos atsigavimo fondo. Manau, kad, skatinant tuos ūkininkus, kurie jau perėjo prie modernesnio ūkininkavimo, parodant gerus pavyzdžius, galime pasiekti didesnį proveržį ir aplinkos sektoriuje“, – aiškino kandidatas į žemės ūkio ministrus.

Pabrėžė komandos svarbą

A. Bubnelis po G. Nausėdos ir K. Navicko susitikimo pabrėžė ūkio ministro komandos svarbą. K. Navickas patikino, kad kol kas nėra kalbėjęs su potencialiais komandos nariais, tačiau akcentavo, jog valstybės vadovui pristatė turimą komandos viziją.

„Dar nekalbėjau nei su vienu. Su prezidentu apsikeitėme nuomonėmis dėl komandos formavimo principų, išsakiau savo viziją. Kiek suprantu, nesulaukiau kritinių pastabų“, – sakė K. Navickas.

Formuojant komandą, jo teigimu, bus svarbus asmeninis pasitikėjimas ir lyderystė skirtinguose žemės ūkio subsektoriuose.

Primename, kad nuo 2016 m. K. Navickas ėjo aplinkos ministro pareigas Sauliaus Skvernelio Vyriausybėje. 2018 m. gruodžio 3 d. S. Skvernelis atleido jį iš aplinkos ministro pareigų.

Paklaustas, kaip valstybės vadovas vertina K. Navicko įdirbį būtent žemės ūkio srityje, prezidento patarėjas tikino, kad vertinimas yra pozityvus.

„Prezidentas pažymėjo, kad prioritetai (žemės ūkio srityje – aut.past.) sutampa. Prezidentas kandidatą vertina pozityviai“, – teigė jis.

Pirmadienį popiet G. Nausėda taip pat turėtų susitikti su paskirtąja ministre pirmininke Ingrida Šimonyte. Susitikimo metu planuojama aptarti kandidato į susisiekimo ministrus Mariaus Skuodžio ir kandidato į žemės ūkio ministrus K. Navicko kandidatūras.