Jau ne į vieną skandalą įsivėlusiam milijonieriui, sėdinčiam Žmogaus teisių komiteto pirmininko kėdėje, nė motais, kad tai griežtai draudžia visi rinkimų įstatymai.

"Tai jis nuo mūsų nuslėpė tokius dalykus? Aš nieko apie tai nežinau", - taip į prašymą pakomentuoti A.Lydekos viražus reagavo Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininkas Zenonas Vaigauskas.

Etiketo specialistu save laikantis A.Lydeka į valstybės kišenę rankas kišo be skrupulų.

Per devynis šių metų mėnesius politikas kišenpinigiams išleido daugiau kaip 32 tūkst. litų.

Tačiau biudžeto pinigus politinei reklamai leidęs A.Lydeka atkakliai nenorėjo pripažinti supainiojęs kišenes. Politikas pareiškė, kad Seimas apmokėjo bendrovės "Vilpostus" sąskaitas už jo parengtų ataskaitų rinkėjams platinimą. Jų esą buvo net kelios.

Užsiminus, kad ataskaitos platinimas sutapo su tuo metu vykusiu rinkimų vajumi, etiketo mokytojas ėmė nervintis: "Bandote ieškoti sliekų ant asfalto".

Išlaidas "Seimo nario ataskaitos spausdinimui ir platinimui" savo ataskaitose už įvairius šių metų ketvirčius nurodo ir kiti Seimo nariai.

Tačiau kaip ir A.Lydeka, nė vienas jų "Lietuvos rytui" nesugebėjo parodyti tų "ataskaitų", kurioms išleisti mokesčių mokėtojų tūkstančiai.

Tai, kad per antrąjį šių metų ketvirtį rinkėjams platino savo „ataskaitą“, nurodo ir Artūras Zuokas, tuo metu buvęs Liberalų ir centro sąjungos lyderis bei sąrašo vedlys į Europos Parlamentą. Tiesa, jis buvo gerokai kuklesnis už bendražygį ir šiam reikalui išleido vos apie 1,1 tūkst. litų.

Jokios ataskaitos negalėjo parodyti ir socialdemokratas Juozas Olekas, neva jai per pirmąjį ketvirtį išleidęs 2,4 tūkst. litų.

Dar didesnį galvosūkį pateikė liberalcentristas Artūras Melianas ir konservatorius Rimantas Dagys. Šie politikai paaiškino, kad jų ataskaitų, už kurių spausdinimą ir platinimą jau sumokėti pinigai, dar nėra, bet jos bus.