Praėjusią savaitę komiteto nariams nesutarus dėl mokslininkams planuojamų pateikti klausimų, ši opozicijos iniciatyva buvo atidėta.

Seimo Lietuvos regionų frakcijos narė Agnė Širinskienė paragino komiteto narius formuluoti klausimus taip, kad būtų pateiktas išsamus vertinimas.

Dėl Administracinių nusižengimų ir Baudžiamojo kodeksų pataisų, reglamentuojančių kanapių dekriminalizavimą, ekspertinio vertinimo planuojama kreiptis į Vilniaus universitetą, Mykolo Romerio universitetą, Vytauto Didžiojo universitetą ir Socialinių mokslų centro Teisės institutą.

Seimo Statutas numato, kad pagrindinis komitetas turi teisę kreiptis į valstybinius mokslinių tyrimų institutus, aukštąsias mokyklas prašydamas ne vėliau kaip per 10 darbo dienų pagal kompetenciją pateikti numatomo teisinio reguliavimo poveikio vertinimo išvadą. Prašyti tokios išvados galima, jeigu planuojama reguliuoti iki tol nereguliuotus visuomeninius santykius arba yra iš esmės keičiamas teisinis reguliavimas.

ELTA primena, kad sausio 11 d. Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetas (TTK) nutarė inicijuoti ekspertinį vertinimą dėl Civilinės sąjungos įstatymo projekto. Tokį prašymą komiteto nariai adresavo Vilniaus universitetui, Mykolo Romerio universitetui, Vytauto Didžiojo universitetui ir Socialinių mokslų centro Teisės institutui.

Politikai nutarė mokslininkų pasiteirauti, kaip siūlomas teisinis reguliavimas paveiks teisinę sistemą ir socialinę aplinką.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)