J. Narkevičius tikino, kad koalicijos partneriai dar neaptarinėjo susisiekimo ministro Jaroslovo Narkevičiaus situacijos.

„Mes ta tema frakcijoje nekalbėjome, koalicijoje irgi nebuvo kalbėta“, – tikino V. Kamblevičius.

Paklaustas, kaip vertina visą J. Narkevičiaus situaciją, „Lietuvos gerovei“ frakcijos seniūnas sakė pasigedęs aiškių prezidentūros argumentų, kurios moralinės normos buvo pažeistos.

„Teisinio pagrindo nepasitikėti ministru nėra, tą pripažįsta net ir prezidentūra. G. Nausėdos patarėjas sakė, kad ne tik teisiniai, bet ir moraliniai reikalavimai, yra teisinga. Bet moralinius reikalavimus turi apibrėžti patys prezidentūros atstovai, va čia yra problema“, – kalbėjo jis.

Jis teigė, kad argumentai turėtų būti pasakyti aiškiai.

„Turėtų konkrečiai, jei jau norime žmogų atleisti iš darbo, turi būti konkrečiai už ką, konkrečiai įvardinta. Jei prezidentūra būtų išsakiusi, bet dabar visi nežinioje, visi svarsto. Yra moraliniai (aspektai, aut. p.), bet niekas nepasako, kaip tuos dalykus suprasti. Bet jei būtų sukonkretinti, tai visiems išsklaidome rūką. O dabar vieni vienaip galvoja, kiti kitaip traktuoja. Tokia nežinomybė, tai kai nėra aiškumo to tikro, už tai dabar ir dvejoja“, – aiškino politikas.

V. Kamblevičius teigė, kad nebijo, kad pasipriešinimas prezidento valiai gali įskelti konfliktą.

„Ne, manau, kad čia tik pirminėje stadijoje, kaip sakoma, vėjas stipriai papučia, bet kai visi pradeda mąstyti ir gilintis, bet kuo daugiau žmonių pradeda gilintis, diskutuoja, tuo daugiau teisybės atsiranda. Manau, kad čia gal ir prezidentas nebuvo visiškai iki galo informuotas. Ir tie dalykai buvo ne iki galo išaiškinti ir atsakyti. Sunku pasakyti, nenoriu jokių apibendrinimų daryti. Čia prezidentūros reikalas yra“, – teigė jis.

Jaroslavas Narkevičius, Gitanas Nausėda

Pats V. Kamblevičius tikino, kad J. Narkevičius, ministro kėdėje dirbantis vos keletą mėnesių, puolamas interesų grupių, kurios nepatiko jo veikla.

„Aš asmeniškai galvoju, kad J. Narkevičius atėjęs į naują postą, tokia yra patarlė „atėjo naujas vadovas, nauja šluota pradeda tvarkytis“. Ir čia, sakyčiau, kad J. Narkevičius, mano supratimu, jis galbūt nepatogus buvo. Jūs labai gerai žinote, kokie reikalai vyko ir vyksta su „Lietuvos pašto“, „Lietuvos geležinkelių“. Matomai, išsakė savo nuomonę ir tiems galingiems ir turtingiems, kurie turėjo savo svajonėse turėti vieną ar kitą turtą, matomai, jis yra kliuvinys. Viską šiais laikais lemia labai galingi pinigai“, – DELFI sakė V. Kamblevičius.

DELFI primena, kad prezidentas G. Nausėda jau ne kartą pareiškė, kad J. Narkevičius nebeturi jo pasitikėjimo, premjerui pareiškus, kad teisinių argumentų ministro atleidimui nemato, dar pridėjo, kad veikia ir moraliniai argumentai. J. Narkevičius sako gerbiantis prezidento nuomonę, tačiau nesitrauks.