Šių raketų Ukrainai skirs ir Latvija, tuo metu Estija ketina perduoti prieštankinių raketų „Javelin“.

Parama teikiama po to, kai Jungtinėse Amerikos Valstijose (JAV) pagamintos įrangos perdavimui trečiajai šaliai pritarė JAV Vyriausybė.

„Nuoširdžiai tikimės, kad šia perduodama ginkluote Ukrainai pasinaudoti nereikės. Baltijos šalys ragina Rusiją nutraukti savo agresyvų ir neatsakingą elgesį“, – sako krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas.

Lietuva taip pat Ukrainos specialiosioms karinėms pajėgoms planuoja perduoti nešiojamų termovizorių.

Krašto apsaugos ministerijos parengtame Vyriausybės nutarimo projekte numatyta Ukrainos kariuomenei neatlygintinai perduoti 24 termovizualinius įrenginius, šiuo metu juos turi Lietuvos kariuomenė.

Jų likutinė vertė – per 342 tūkst. eurų.

Rusijos pareigūnai ne kartą neigė, kad Maskva planuoja invaziją į Ukrainą, bet prie Ukrainos sienų yra sutelkta apie 100 tūkst. rusų karių. Tokį Rusijos kariuomenės sutelkimą Vakarai vadina pasirengimu karui, siekiant neleisti Ukrainai įstoti į NATO.

Susiklosčiusi padėtis kelia didelį susirūpinimą Baltijos valstybėse ir kitose NATO šalyse, taip pat tarp JAV įstatymų leidėjų. Senatorių iš abiejų pagrindinių JAV partijų grupė šią savaitę lankydamasi Kijeve pažadėjo solidarumą ir ginklų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)