KAM gynybos politikos direktorius Vaidotas Urbelis, sveikindamas naująjį gynybos atašė su naujomis pareigomis ir palinkėdamas sėkmės darbuose, pabrėžė, kad Lietuvos ir Italijos bendradarbiavimas gynybos srityje yra sustiprėjęs.

„Lietuvos ir Italijos karinis bendradarbiavimas praeityje buvo pasyvesnis, tai lėmė geografinis atstumas, skirtingi saugumo iššūkiai. Pastaraisiais metais situacija pasikeitė – dabar mūsų bendradarbiavimas yra gerokai suaktyvėjęs. Esame dėkingi italams už nuolatinį dalyvavimą NATO oro policijos misijoje Baltijos šalyse, o taip pat – veiklą NATO pajėgų integravimo vienete ir NATO energetinio saugumo kompetencijos centre Lietuvoje“, – sakė V. Urbelis.

Anot KAM, Lietuvos ir Italijos bendradarbiavimas gynybos srityje vyksta įvairiomis formomis ir apimtimis. Vienas didžiausių bendradarbiavimo pavyzdžių – trijų taktinių transporto lėktuvų „C-27J Spartan“ įsigijimas iš Italijos įmonės. Italijos kariuomenė iki šiol palaiko nuolatinį ryšį su lėktuvų įgulomis ir aptarnaujančiu personalu, tobulina jų įgūdžius ir kvalifikaciją, padeda Lietuvos kariuomenei rengiant naikintuvų valdymo karininkus.

Naujasis Italijos gynybos atašė Lietuvai nuo 1991 metų tarnavo įvairiuose Italijos kariuomenės daliniuose. Pastaraisiais metais jis tarnavo operacinio vadovavimo grandinėje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją