DELFI paklaustas, kodėl gėrė darbe, direktorius teisinosi, jog į jį atėjo neišsiblaivęs, tačiau gerai besijaučiantis po ketvirtadienį vykusio šventimo. Per jį, anot R.Gagio, buvo geriamas ne alus, o stipresni gėrimai. „Ketvirtadienį po darbo buvau svečiuose. Ten ir išgėriau. Penktadienį tikrai nieko nevartojau. Matyt, toks organizmas, nespėjo suvirškinti. Kalbu labai nuoširdžiai“, - sakė vyriausiuoju gydytoju dirbantis R.Gagys.

Ketvirtadienį apie 17.30 valandą Laisvės atėmimo vietų ligoninės direktoriaus bandant pasiteirauti, kelintą valandą penktadienį bus paleistas M.Burokevičius, R.Gagys kalbėjo nerišliai, darydamas dideles pauzes ir žagsėdamas. Jis džiaugėsi, kad daug šnekėjo su M.Burokevičiumi ir teigė galintis „padaryti taip“, kad šis duotų žurnalistams interviu.

Anot R.Gagio, penktadienį apie pietus į Laisvės atėmimo vietų ligoninės duris pasibeldė keli pareigūnai iš Kalėjimų departamento. Vienas iš šių pareigūnų – Apsaugos ir priežiūros skyriaus viršininkas Viktoras Davidenko DELFI patvirtino, kad jis R.Gagį vežė į Priklausomybės ligų centrą girtumui nustatyti, tačiau nepasakė, kiek gydytojas pripūtė į alkotesterį.

„Mums nesvarbu, kiek jis pripūtė – 3 ar 5 promiles. Svarbu pats faktas“, - paaiškino pareigūnas. Teigdamas, kad detales jam reikia patikslinti, V.Davidenko pasiūlė jam paskambinti už pusvalandžio, tačiau praėjus šiam laikui, į skambutį niekas neatsakė. Pareigūno telefonas buvo išjungtas.

R.Gagys teigė, kad penktadienį į alkotesterį tepripūtė 0,56 promilės ir tvirtino tądien nieko negėręs. „Skaudoka, kad nebuvo laiku suvirškinta. Kliniškai nebuvo nieko nustatyta, todėl nesijaučiau, kad esu neblaivus“, - sakė R.Gagys. Paklaustas, ar daug išgėrė ketvirtadienį vakare, jis tvirtino, kad „nei daug, nei mažai“.

Dėl šio fakto Kalėjimų departamento Vidaus tyrimų tarnyba pradėjo tarnybinį patikrinimą. Šios tarnybos vadovas Gintaras Zaveckis sakė, kad tuo metu, kai buvo pagautas išgėręs R.Gagys, jo nebuvo darbe, todėl jis nieko negalintis pakomentuoti. Tarnyboje girti pagauti Kalėjimų departamento sistemos darbuotojai, anot V.Davidenko, baudžiami nuo įspėjimo iki atleidimo iš tarnybos.

R.Gagys Laisvės atėmimo vietų ligoninei vadovauja jau apie 10 metų. Praradęs tarnybą, jis negalėtų išeiti į pensiją.