Viename Naujažerio ūkyje prieš kelias dienas vyko skerdynės – vilkų banda, įėjusi tiesiog per vartus, kiti įlindę per plyšį tvoroje, nugalabijo visus čia ūkyje laikytus danielius. Iš aštuonių sveiką kailį išnešti pavyko tik trims.

„Atėjau šerti ryte ir radau juos tris gulinčius. Paskui kitą dieną praėjau ganyklą, dar du guli“, – LNK žinioms sakė danielių šerėjas Jonas.

Įsidrąsinę plėšrūnai atslinko į kiemą lyg į savo valdas ir vaikščiojo prie pat namo, pilno žmonių. Tai LNK žinių žurnalistams patvirtinto ūkyje apsilankęs Kaišiadorių medžiotojų draugijos pirmininkas Vilius Karpavičius. Sekdamas vilkų pėdsakais jis sakė, kad aplink gyvenamąjį namą sukosi ne vienas vilkas.

Kaišiadorių rajone gyventojus gąsdina suįžūlėję vilkai.

„Suaugę vilkai, tikrai. Jau visai suįžūlėjo“, – kalbėjo jis.

Skaičiuojama, kad penkių danielių nugalabijimas galėjo padaryti beveik 2 tūkstančių eurų žalą. Vilkai, anot ekspertų, nebeturi maisto.

„Jeigu nėra maisto, tai kiekvienas gyvūnas eis ieškoti, šiuo metu tai yra labai didelė problema, o medžiotojai nieko negali padaryti“, – sakė jis.

Tačiau gyventojai įbauginti ne tik dėl patiriamos žalos, bet ir dėl savo gyvybės. Mikalaučiškių kaimo gyventojai bijo išeiti į kiemą, baiminasi vaikus išleisti į mokyklą, nes vilkai nesirenka, ką pulti. Šiuose apylinkėse pjaunami ne tik danieliai, bet ir šunys. Pastarųjų neteko mažiausiai 10 vietos gyventojai.

Kaišiadorių rajone gyventojus gąsdina suįžūlėję vilkai.

Viena vietos gyventoja LNK žinioms pasakojo, kad dienos metu susidūrė su vilku. Moteris ėjo į malkinę pasiimti malkų, pravėrusi duris pamatė žibančias vilko akis.

„Nebereikėjo man nei malkų, nei nieko“, – pasakojo ji.

Kita gyventoja jai antrino, kad yra tikrai baisu.

„Supraskite, norėčiau gal vakare aš pas kaimynę nueiti. Eidama iki jos dažnai sutinku šernus su šerniukais, o jei vilkus sutikčiau, kokia garantija, kad vilkas žmogaus nepuls?“ – svarstė moteris.

Vietos gyventojas tikino, kad vilkų pilna visuose kiemuose.

„Baisu, kas darosi. Sėdžiu pamiškyje ir girdžiu kaip jie kaukia, net nejauku darosi. Kiek jų dabar privisę“, – pasakojo vyras.

Aplinkos ministras Kęstutis Mažeika sako, kad šiemet vilkų medžiojimo kvota jau išnaudota. O ir medžioklės sezonas jau baigėsi.

Kaišiadorių rajone gyventojus gąsdina suįžūlėję vilkai.

Tačiau vietos gyventojai turi vieną išeitį.

„Yra galimybė numatyta, kai vilkai kelia grėsmę visuomenei be atskiro sezono leidimo, limito sudarymo leisti sumedžioti vieną ar kitą individą“, – kalbėjo K. Mažeika.

Jis sakė, kad šiemet nebuvo sulaukta atskirų prašymų dėl vilkų sumedžiojimo, o pernai jų buvo vos keletas.

Vilkų sumedžiojimo kvota dabar yra 120, medžiotojai ją buvo prašę padidinti iki 150, tačiau šiemet to nebebus daroma. Augant vilkų populiacijai, yra tikimasi, kad kitais metais kvotos bus padidintos.